Μαθηματικές δράσεις Καζουλλείου Γυμνασίου 2018

IMG_0720

του Νικία Κόνσολα 

   Στο πλαίσιο του  «Έτους Μαθηματικών» 2018, το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου «Καζούλλειο» συμμετείχε  σε  μία  ενδιαφέρουσα δράση με τους μαθητές των τμημάτων Β4 και Γ2.

   Η δράση πραγματοποιήθηκε  στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου Ρόδου και συμμετείχαν οι μαθηματικοί Κιαουρτζή Μαρία και Κυπριώτη Βίκυ . Το θέμα ήταν «Αρχαίοι Ρόδιοι Μαθηματικοί και Αστρονόμοι». Υπεύθυνος της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης ήταν ο κύριος Καραγιάννης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Δωδεκανήσου.

   Πληροφορηθήκαμε για τη ζωή και το έργο των Αρχαίων Ρόδιων Μαθηματικών. Στη συνέχεια, μας ζητήθηκε να εργαστούμε ομαδικά και να συνεργαστούμε για να λύσουμε μία εφαρμογή, πάνω στην τριγωνομετρία.

   Ήταν για εμάς μία σημαντική εμπειρία, καθώς συνδυάσαμε τη δράση με τη γνώση. Ευχαριστούμε τις καθηγήτριές μας, Μ. Κιαουρτζή και B. Κυπριώτη που ακούραστα μας μεταδίδουν τις γνώσεις τους, επίσης ευχαριστούμε και τον Σχολικό μας Σύμβουλο κύριο Ι. Καραγιάννη για την εξαιρετική τιμή που μας έκανε να παρεβρεθεί στην εκπαιδευτική μας επίσκεψη και να μας «ξεναγήσει» στον άπειρο και συναρπαστικό κόσμο των μαθηματικών.

   Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στο να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών για μάθηση, καθιστούν το ρόλο του σχολείου καθοριστικό στην εκπαίδευση των παιδιών και αναβαθμίζουν την παιδεία. Θεωρούμε υποχρέωσή μας, να συγχαρούμε την πρωτοβουλία και την άψογη οργάνωση της δράσης αυτής.

i5

 

i7

Ένα σχόλιο στο Μαθηματικές δράσεις Καζουλλείου Γυμνασίου 2018

  1. Ο/Η Κιαουρτζή Μαρία λέει:

    Συγχαρητήρια παιδιά! Ήσασταν καταπληκτικοί, δείξατε μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση αυτή και η συνεργασία σας ηταν άψογη.

Σχολιάστε

Top