Τα τριαντάφυλλα

triantafyllo

της Ελεάνας Τρίνκα

            Υπάρχει κάτι πολυτιμότερο στον πλανήτη  εκτός από τα παιχνίδια και τα ηλεκτρονικά.Η ομορφιά της φύσης.Τα τριαντάφυλλα είναι ένα στοιχείο της ομορφιάς τη φύσης.                                                      Τα  τριαντάφυλλα…τόσο απλά φυτά ,αλλά τα ομορφότερα του κόσμου.Τόσο συνηθισμένα…αλλά τόσο ασυνήθιστα.Τα πυκνά και έντονα χρώματά τους χτυπάνε στα μάτια και σου τραβάνε την προσοχή ακόμα και αν τους ρίξεις μόνο μία γρήγορη και διαπεραστική ματιά.Υπάρχουν τόσα διαφορετικά χρώματα που αποτελούν ένα εκθαμβωτικό δημιούργημα της φύσης.    Όμως η μυρωδιά τους είναι κάτι διαφορτικό,κάτι παράξενο, αλλοπρόσαλο και αλλόκοτο.Η μυρωδιά τους είναι ευωδία.Το άρωμά τους είναι γνώριμο σε όλους,και είναι σπάνιο και το ωραιότερο σε όλο τον κόσμο.

     Αλήθεια ξέρετε αν τα τριαντάφυλλα τραγουδούν;  Ω,ναι,τραγουδούν. Τραγουδούν με τις υπέροχες φωνές τους για τον ερχομό της Άνοιξης και την ομορφιά της.Ύστερα τραγουδούν για τα υπέροχα πέταλά τους που είναι απαλότερα και από το πούπουλο,και το καθένα έχει την δική του ψυχή και αξία.

        Βέβαια δεν πρέπει να κόβουμε τα τριαντάφυλλα,αν και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε. Αυτό οφείλεται στους προστάτες των τριανταφύλλων, που ονομάζονται αγκάθια.Τα αγκάθια λοιπόν είναι μυτερά,και  περιβάλλουν τα τριαντάφυλλα για να εμποδίζουν εμάς από το να τα κόβουμε. Εμείς όμως τα αντιπαθούμε άδικα γιατί μας τρυπάνε όταν στέκονται μπροστά μας σαν γενναίοι φύλακες.

        Τελικά είναι δίκαιο να απορεί κανείς, γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την αξία αυτών των εντυπωσιακών φυτών, ενώ τι ειρωνεία,τα υποτιμούν και δεν σκέφτονται ότι τα χρησιμοποιούν για να εκφράσουν την αγάπη τους στους άλλους. Όμως πολλοί άνθρωποι όπως εγω θα έδιναν τα πάντα για ένα αθάνατο τριαντάφυλλο…

triantafyllo2

Σχολιάστε

Top