Ελληνοολλανδικός διάλογος

per4

 

της Γιωργίας Τριανταφύλλου

Το  σχολείο μας  βρέθηκε  αυτή τη χρονιά στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει  μαθητές και   καθηγητές του Ολλανδικού σχολείου Mencia de Mendoza στην πόλη Breda της Ολλανδίας.

Όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους επικοινωνούσαμε   με τους  Ολλανδούς  φίλους μας  μέσω e-mail, Skype, Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και   ανταλλάσσοντας ιδέες, απόψεις και γνώμες και συζητάμε  θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα, τις συνήθειες, τον πολιτισμό, την πολιτική, την ιστορία, το περιβάλλον των τόπων μας .Τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να τους γνωρίσουμε από κοντά και   υλοποιήσουμε από κοινού πολλές ενδιαφέρουσες  δράσεις .

Στο πλαίσιο  αυτών των δράσεων σας παρουσιάζουμε   ένα σύντομο αποκαλυπτικό διάλογο ανάμεσα στους  συντάκτες του περιοδικού μας  και  Ολλανδούς φίλους μας

-Περίγραψέ μου το σχολείο σου σε σχέση με τα ωράρια ,τις εγκαταστάσεις τα μαθήματα κλπ.

-Το σχολείο μας είναι πάντα καθαρό και μάλιστα πριν λίγο καιρό το ανακαινίσαμε. Τις περισσότερες μέρες έχουμε 7 ώρες μάθημα και τα μαθήματα που διδάσκονται είναι ίδια με αυτά στην Ελλάδα.

-Πώς περνάει μια κανονική μέρα στο σχολείο και μετά από αυτό;

-Στο σχολείο παρακολουθούμε τα μαθήματα κανονικά και μετά στο σπἰτι κάνουμε τα μαθήματά μας. Όταν έχουμε χρόνο περνάμε χρόνο με τους φίλους μας ή κάνουμε κάποιο άθλημα.

- Τι κάνουν συνήθως τα παιδιά στον ελεύθερό τους χρόνο;

-Συνηθίζουν να βρίσκονται με τους φίλους τους ή κάνουν κάποιο άθλημα.

-Πρώτη  φορά παίρνετε μέρος σε μια τόσο μεγάλη σχολική εκδρομή;

-Όχι πριν ένα χρόνο επισκεφτήκαμε την Αγγλία.

-Πώς είναι η σχέση σας με τους καθηγητές;

-Οι καθηγητές είναι πολύ καλοί και φιλικοί μαζί μας και τα πάμε καλά μαζί τους.

 per2per4

Σχολιάστε

Top