Ένας σύγχρονος δάσκαλος

daskalow

της  Ξένιας  Παπαδοπούλου

 

Η εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι δάσκαλοι είναι σημαντικοί στον τομέα αυτό. Ένας σύγχρονος δάσκαλος θα πρέπει να ξέρει πως να συμπεριφέρεται και να αντιμετωπίζει κάθε παιδί ανάλογα με την συμπεριφορά το.

Σε κάθε εκπαιδευτικό τομέα ιδιωτικό ή δημόσιο οι δάσκαλοι παίζουν μεγάλο ρόλο. Οι δάσκαλοι πρέπει να ξέρουν να κάνουν το μάθημα όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται. Οι μαθητές πολλές φορές είναι εκτός ορίων, σε αυτήν την περίπτωση ο δάσκαλος πρέπει να αντιμετωπίσει τον κάθε μαθητή ανάλογα με τις ιδιοτροπίες και την συμπεριφορά του. Πρέπει να υπάρχει μια αυστηρότητα αλλά μέχρι ένα όριο διότι ο κάθε μαθητής έχει προβλήματα και μαθήματα. Ένας σύγχρονος δάσκαλος λοιπόν είναι καλό να ξέρει να επικοινωνεί με τους μαθητές, να του βοηθάει, να κάνει το μάθημα όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια αυστηρότητα.

Στα παλιά χρόνια οι δάσκαλοι ήταν πολλοί αυστηροί σε σημείο να ασκούν βία στους στα παιδιά με βάση το παράπτωμά τους. Με εξαιρέσεις οι δάσκαλοι τότε δεν ενδιαφέρονταν για τους μαθητές με αποτέλεσμα να διδάσκει το μάθημα επιφανιακά, ώστε όταν ένας μαθητής δεν έχει καταλάβει κάτι να φοβάται να το πει. Σε αντίθεση οι σύγχρονοι δάσκαλοι είναι πιο υπομονετικοί και επικοινωνιακοί με τα παιδιά με αποτέλεσμα να καταλάβουν τα προβλήματα και τις απορίες του παιδιού και να μπορέσουν να το βοηθήσουν. Οι σύγχρονοι δάσκαλοι βέβαια είναι πιο χαλαροί με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην υπακούμε.  Το συμπέρασμα είναι ότι οι δάσκαλοι θα πρέπει να είναι λαι αυστηροί αλλά και ελαστικοί όπου χρειάζεται.

daskalos2

Σχολιάστε

Top