Συνταγές φιλίας με γιορτινή διάθεση

cook

Η σοκολατόπιτα της φιλίας

 

Υλικά

 

Το αλεύρι της αγάπης

Τα αυγά του χιούμορ

Το βούτυρο της διασκέδασης

Η σοκολάτα της χαράς

Η ζάχαρη της εμπιστοσύνης

 

Εκτέλεση

 

Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ 500gr  αλεύρι της αγάπης  , προσθέτουμε τα δύο αυγά του χιούμορ (πετώντας το τσόφλι με τις κακές σκέψεις ) .Βάζουμε τα 400γρ ζάχαρης προσθέτοντας και  την εμπιστοσύνη μας .Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο της διασκέδασης βάζοντας και τη  σοκολάτα για να λιώσει καλά και να φύγει η ζήλια .Αργότερα προσθέτουμε το γάλα της χαράς  στο μπολ με το αλεύρι και τα  ανακατεύουμε όλα μαζί .Τέλος βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα  και το ψήνουμε στους 180̊   για 30 ΄.Η σοκολατόπιτα της φιλίας τότε θα είναι έτοιμη με όλα τα καλά συναισθήματά της .

 

Σοφία Ντάμα , Δέσποινα Μαστόρου , Αμαρίλντα Ντερβίση

cook

Το κέικ της φιλίας

 

1 κούπα σοκολάτα αγάπης

2 αυγά αλήθειας

1κιλό εμπιστοσύνη

1λίτρο νερό της αγκαλιάς

500 γρ χιούμορ

200 γρ ευτυχία

1κιλό αλεύρι

2 μπανάνες υγείας

 

Ανακατεύουμε τα αυγά της αλήθειας με το αλεύρι και προσθέτουμε το νερό της αγκαλιάς .Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ .Μετά λιώνουμε τη σοκολάτα αγάπης (όχι όλη ) .Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το αφήνουμε έξω. Μετά βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα μέσα στο μείγμα και το τοποθετούμε  στη φόρμα του κέικ .Το ψήνουμε  για 40΄ στο φούρνο .Στη συνέχεια  λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και μέσα βουτάμε  τις ψιλοκομμένες μπανάνες ροδέλες. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο κέικ μαζί με το χιούμορ και την ευτυχία και τοποθετούμε τις μπανάνες .Μετά βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για  μία ώρα και το κέικ της φιλίας είναι έτοιμο .

Μανόλης Νικολουδάκης , Λιονέλ Νάστα , Κωνσταντάκης Γιώργος , Κυπριώτης Βασίλης

 

 

φριενδ

 

Η σούπα της φιλίας

 

Υλικά

Αυγά αγάπης

Κοτόπουλο εμπιστοσύνης

Λεμόνι αγριάδας

Πατάτες φιλίας

Βούτυρο υπομονής

Αλεύρι του σεφ

Αλάτι του χιούμορ

 

 

 

 

Για μια καλή σούπα φιλίας βράζουμε το  κοτόπουλο εμπιστοσύνης  με το βούτυρο υπομονής  για  τρεις ώρες και προσθέτουμε το αλάτι του χιούμορ. Αναμειγνύουμε τα αυγά αγάπης , ασπράδια και κρόκους  με το λεμόνι για το αυγολέμονο .Τα ρίχνουμε με τις πατάτες φιλίας ,βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι του σεφ και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμα λίγο και έτοιμη η σούπα  φιλίας !

 

Μελομακάρονα φιλίας

 

Υλικά

 

1κιλό εμπιστοσύνης και 230 γρ μέλι

600 γρ χιούμορ και 400 γρ αλέυρι

2 κιλά αγάπη και 150 γρ βούτυρο

500γρ συπαράστασης και 200γρ καρύδια

840 γρ τρέλας και 4 περίπου αυγά

930 γρ λατρείας , ανιδιοτέλειας , ευτυχίας και 260 γρ ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Τα ρίχνουμε όλα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε καλά -καλά    πλάθουμε τα μελομακάρονα , τα ψήνουμε στο φούρνο και όταν κρυώσουν ρίχνουμε το μέλι .Μην αγχώνεστε με τέτοια υλικά αποκλείεται να αποτύχει  η συνταγή …

 

Μαρία Μηνά , Μιχάλης Μανωλάς , Γιώργος Μπάρδος ,

 

φριενδσ

Σχολιάστε

Top