Το Καζούλλειο έμεινε σπίτι : Σκέψεις , συναισθήματα , εξομολογήσεις από τις ημέρες της καραντίνας

καζουλλειο καραντίνα2

μαθητές του Β2 εξομολογούνται :

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΒΑΡΕΤΗ ΜΕΡΑ

“Αλλη μια βαρετή μέρα μόλις έφτασε στο τέλος της.Σήμερα για να πω την αλήθεια δεν πέρασα πολύ καλά.Καθόμουν την περισσότερη ώρα στο κινητό μου διαβάζοντας διάφορα άρθρα για τον πρωτόγνωρο ιό που μας ανησυχεί όλους και μιλούσα με τις κολλητές μου με βιντεοκλήση. Ακόμα , προσπάθησα να ζωγραφίσω τον αγαπημένο μου τραγουδιστή ακούγοντας τα τραγούδια του και αφού σκοτείνιασε πήγα να βοηθήσω την μαμά μου με τις δουλειές του σπιτιού.Τελικά δεν ήταν έτσι όπως το περίμενα, με λίγα λόγια θα προτιμούσα να είμαι στο σχολείο αυτές τιςμέρες και να περνάω χρόνο με τις φίλες μου παρά να είμαι στο σπίτι και να μην ξέρω τι να κάνω , αφού τώρα δεν μπορώ να πάω και πουθενά.Ελπίζω όλα αυτά να τελειώσουν γρήγορα για να είμαστε όλοι καλά και να μπορέσουμε επιτέλους να επιστρέψουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα….

Δέσποινα  Μαστόρου

Οι δύσκολες αλλαγές του περιβάλλοντος μας

Άλλη μια συνηθισμένη μέρα στο σπίτι.Θα μπορούσα να παραδεχτώ πως προτιμώ να είμαι στο σχολείο παρά να κάθομαι όλη τη μέρα στο κινητό. Ο φόβος για τον κορωνοϊό μας έχει επηρεάσει όλους μας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να πιστεύουμε το καθετί από αυτά που λένε στο διαδίκτυο η ακόμη και στις ειδήσεις.

Κατ` αρχάς θα ήθελα να σας πω πως, τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα. Χαρά, λύπη και πολλές σκέψεις είναι εκείνα που με προβληματίζουν καθημερινά. Στεναχωριέμαι βέβαια που δεν κάνω όσα έκανα παλιά για παράδειγμα βόλτες, διασκέδαση με τους φίλους μου, ψώνια και διάφορα άλλα, όμως από την άλλη ξεκουράζομαι και έχω περισσότερο χρόνο για την οικογένειά μου .Θα ήθελα όλο αυτό να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά είναι στο χέρι μας η ασφάλεια όλων.

Σοφία Ντάμα

“ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ’

Εδώ και 3-4 μήνες κυκλοφορεί ένας ιός σε όλο στον κόσμο.Αυτός ο ιός λέγεται Κορωνοϊός.

Αυτός ο θανατηφόρος ιός ξεκίνησε από την Κίνα και σιγά σιγά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Είμαι στο σπίτι κλεισμένος εδώ και 3 εβδομάδες μαζί με όλοι την οικογένεια μου. Στις αρχές όταν έμαθα πως θα κλείσουν σχολεία κτλ… Είπα από μέσα  μου  πώς θα περνάει η ώρα όλη μέρα σπίτι ; Κι έτσι  , στην αρχή  δεν περνούσε η ώρα αλλά μετά από καιρό κάνοντας δραστηριότητες , διαβάζοντας βιβλία παίζοντας με τον μικρό αδερφό κτλ… συνηθίσαμε . Αν και τσακώνομαι με τον μικρό αδερφό μου από τη βαρεμάρα , μετά τα ξαναβρίσκουμε.Πάντως , επειδή έχουμε κλειστεί σπίτι , έχουμε έρθει πιο κοντά με τις οικογένειες μας και αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα.Αν και θέλω να ξανανοίξουν τα σχολεία,  γιατί μου έχουν λείψει οι φίλοι μου οι προπονήσεις και πολλά άλλα πράγματα.

Ελπίζω αυτός ο ιός να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μένουμε σπίτι.Γι’αυτό μένουμε σπίτι.Έτσι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

Λιονέλ  Νάστα

 

Η καθημερινότητα μας στην καραντίνα

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν στη χώρα μας και σχεδόν σε όλο τον πλανήτη έχουμε περιοριστεί στα σπίτια μας. Αυτό συμβαίνει , γιατί πρέπει να περιορίσουμε την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού για την ανθρωπότητα , ο οποίος ονομάζεται κορωνοϊός.

Επειδή, όλοι μας είμαστε περιορισμένοι για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού, να προστατεύσουμε τους γύρω μας, αλλά και τους εαυτούς μας, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει τελείως. Όσο αφορά εμένα , κάθε μέρα ξυπνάω κατά τις 10 το πρωί. Μόλις ξυπνήσουμε όλοι , η μαμά μου ετοιμάζει το πρωινό. Όταν τελειώσουμε μαζεύουμε το τραπέζι και καθόμαστε στον καναπέ όλοι μαζί. Μετά από αυτό δεν ξέρω πώς θα περάσω την μέρα μου. Τις περισσότερες φορές ζωγραφίζω ή βοηθάω την μαμά μου στις δουλειές. Άλλη μια περίπτωση είναι να περάσω την μέρα μου βλέποντας ταινίες ή διαβάζοντας κάποιο βιβλίο. Πολλές φορές στεναχωριέμαι , γιατί δεν μπορώ να συναντηθώ με τους φίλους μου. Επίσης, υπάρχουν στιγμές που βαριέμαι γιατί είμαι κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Ομολογώ ότι αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για μένα αλλά και για τους περισσότερους. Ο καθένας από εμάς προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού, παραμένοντας στο σπίτι ευλαβικά.

Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί και ευελπιστώ να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση ξανά

Μαρίνα Λούκαρη

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 

     Δυστυχώς ή ευτυχώς μένουμε σπίτι λόγω αυτού του κουραστικού ιού. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να είμαστε σε κατάθλιψη, διότι υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνουμε ώστε να περνάμε τον χρόνο μας στο σπίτι.

Αρχικά, αν έχουμε αρχίσει μαθήματα διαδικτυακά , μία καλή ιδέα θα ήταν να κάνουμε τις εργασίες που μας έχουν ανατεθεί. Όταν έχουμε τελειώσει τα μαθήματα μπορούμε να περάσουμε λίγο χρόνο με την οικογένεια μας. Για παράδειγμα , μπορούμε να παίξουμε ένα επιτραπέζιο, να μαγειρέψουμε κάτι ή τέλος πάντων ότι αρέσει σε κάθε οικογένεια. Επίσης, εφόσον έχουμε εκτυπώσει το έγγραφο από το διαδίκτυο, μπορούμε να βγούμε έξω για σωματική άσκηση ανά δύο άτομα.

Αν και δεν μου αρέσει πολύ η κατάσταση του να μένουμε σπίτι , προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη και κάνω υπομονή. Όταν περάσει όλο αυτό θα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό, τι θέλουμε.                 Δέσποινα  Μπάρκα

 

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ   

Αυτός ο πρωτόγνωρος ιός που μας έχει ξαφνιάσει όλους έχει πολλές επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας καλώς η κακώς .Όπως και να έχει όμως ,πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να μην πανικοβαλλόμαστε .’ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” , αχ πόσες φορές την έχετε ακούσει αυτή την φράση ;Αλλά δεν είναι μια  απλή φράση , κρύβει από πίσω της πολλά, για αυτό πρέπει να την τηρούμε και να μένουμε σπίτι.

Η δική μου καθημερινότητα πιστεύω πως είναι κοινή με  με την καθημερινότητα πολλών παιδιών αυτή την κρίσιμη περίοδο.Όλοι μένουμε σπίτι Πρέπει να προσέχουμε . Πρέπει να τα  καταφέρουμε….

Άννα Λαδά

 

 

Σχολιάστε

Top