Η φανταστική μου συνέντευξη : Μια συνάντηση με τον Αχιλλέα

sdr

από την Αθηνά Θεοδωρίδη

 

Αθήνα Θεοδωρίδη (Δημοσιογράφος) : Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας , είμαι η Αθηνά Θεοδωρίδη και βρισκόμαστε εδώ με έναν πολύ ξεχωριστό καλεσμένο, τον Αχιλλέα έναν εξαιρετικό πολεμιστή από τον τρωικό πόλεμο για μια συγκλονιστική συνέντευξη! Ας αρχίσουμε λοιπόν τώρα , Αχιλλέα πώς είσαι ;

Αχιλλέας : Καλησπέρα Αθηνά , αρχικά ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και είναι και για εμένα μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ. Τώρα για το παραπάνω ερώτημα είμαι καλά όσο μπορώ, ευχαριστώ.

Δημοσιογράφος : Χαιρόμαστε που είσαι καλά και ευχαριστούμε για την σημερινή σου παρουσία εδώ. Αλλά ας ξεκινήσουμε με τη συνέντευξη τώρα παρακαλώ. Αρχικά πως ήταν τα πράγματα στο στρατόπεδο γενικά αλλά και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες πριν αποχωρήσεις;

Αχιλλέας : Λοιπόν , τα πράγματα ήταν κάπως τεταμένα γενικά γιατί είχαμε και κάποια προβλήματα και ειδικά τις τελευταίες μέρες , όλα ήταν αφορμή για διαμάχες λόγω του θέματος και με την Χρυσηίδα αλλά και το πείσμα του Αγαμέμνονα, μας έκαναν λίγο άνω κάτω στο στρατόπεδο.  Συγκεκριμένα, ο Αγαμέμνων δεν ήθελε να μείνει ατίμητος και του έγινε μια πρόταση για να δώσει την Χρυσηίδα στην οποία αρνήθηκε και ο θεός Απόλλωνας έστειλε λοιμό που ήταν ολέθριος ,γιατί σκότωσε πολλούς από εμάς.

 

Δημοσιογράφος : Μάλιστα ,άσχημα τα πράγματα και ελπίζω να το αντιμετωπίσατε όμως πάμε τώρα στην δική σου διαμάχη με τον Αγαμέμνονα. Μίλα μας για αυτήν , τι σε ενόχλησε ,τι σου στοίχισε και ποιος ήταν ο λόγος τσακωμού αλλά και αποχώρησης  από την μάχη;

 

Αχιλλέας : Ναι , αν και είναι ένα θέμα που με έχει πικράνει πολύ θα σας πω μερικά πράγματα. Έπειτα ο Αγαμέμνων δέχθηκε να δώσει την Χρυσηίδα, όμως απαίτησε άλλο δώρο. Εγώ τότε προσπάθησα να του εξηγήσω ότι αυτό είναι αδύνατο αλλά εκείνος απείλησε να πάρει το δικό μου δώρο. Εγώ τότε οργίστηκα ,θύμωσα και τον πρόσβαλα προσπαθώντας να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Όμως δεν σταμάτησε να με προκαλεί και με πρόσβαλε πιο πολύ. Τότε μπήκα σε ένα δίλλημα, να τραβήξω το ξίφος μου και να τον σκοτώσω ή να σωπάσω. Έγερνα πιο πολύ προς το πρώτο αλλά η θέα Αθηνά με βοήθησε να κάνω το σωστό και να μην συνεχίσω για το φονικό. Έπειτα παρενέβη και ο Νέστορας , άλλα δεν μας συγκράτησε και συνεχίσαμε να λογομαχούμε . Όταν έπειτα εγώ ορκίστηκα να φύγω από την μάχη.

 

Δημοσιογράφος : Μάλιστα , όμως σίγουρα θα ένιωσες πολύ άσχημα για αυτό σωστά ;

Αχιλλέας : Ναι , ήταν κάτι που πραγματικά με εξόργισε και με αδίκησε αλλά και με πίκρανε οπότε θα ήθελα να πληρώσουν για αυτό .

Δημοσιογράφος: Καταλαβαίνω  ,θα ήταν πολύ δύσκολο για εσένα να αποχωρήσεις μετά από όλα αυτά όμως;

Αχιλλέας : Ναι ήταν κατά κάποιο τρόπο , αλλά με ατίμασαν τόσο που πραγματικά ένιωσα πολύ αδικημένος και θέλω εκδίκηση και να αναγνωρίσουν οι άλλοι την αξία μου τώρα που έφυγα . Ήμουν ο πρώτος στη μάχη και τους οδηγούσα στις περισσότερες  μάχες και νίκες . Όμως, έτσι απλά επειδή εκείνος είναι αρχηγός με ατίμασε , με πρόσβαλε μπροστά σε όλους  και αναγκάστηκα να φύγω χωρίς δεύτερη σκέψη και άλλη επιλογή ,αλλά το γέρας μου και οι κόποι μου τελικά να καταλήγουν σε αυτόν, και όχι σε εμένα.

 

Δημοσιογράφος : Κατάλαβα Αχιλλέα για αυτό και δεν θα σε ρωτήσω άλλα καθώς βλέπω πως και εσύ είσαι αρκετά πληγωμένος από αυτό ,αλλά και πιστεύω είναι αρκετά αυτά που μας είπες ήδη. Μόνο πες μου, έχεις να προσθέσεις κάτι ;

 

Αχιλλέας: Όχι , αλλά θα ήθελα να δω τους τώρα πως θα τα βγάλουν πέρα οι Αχαιοί χωρίς την βοήθεια μου, με αυτόν τον αρχηγό ενάντια στους Τρώες και στον Έκτορα . Ελπίζω κάποια στιγμή να αναγνωρίσουν το λάθος αυτό και η Τροία να παραμείνει υπό κατάκτηση των Τρώων και όχι των Αχαιών παρά τις προσπάθειες τους. Αυτό μόνο.

 

Δημοσιογράφος: Μάλιστα ευχαριστούμε πολύ Αχιλλέα για τον χρόνο σου και την παρουσία σου εδώ , ήταν μια συγκλονιστική αλλά και λίγό στενάχωρη ιστορία καθώς σε πλήγωσε και σε έκανε να νιώσεις άσχημα. Τέλος πάντων , ελπίζω να προχωράς μπροστά στις μάχες και να γυρίσεις στην Τροία, γιατί οι Αχαιοί παρόλα αυτά σε χρειάζονται αλλά πιστεύω να αναγνωρίσουν και την αξία σου ,ώστε  να κατακτήσετε την Τροία.

 

Αχιλλέας : Ευχαριστώ πολύ αν και η πορεία θα δείξει γιατί αυτό ήταν κάτι πολύ υποτιμητικό και λίγο δύσκολο να το ξεπεράσω. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε για συνέντευξη και καλή συνέχεια.

 

Δημοσιογράφος : Εγώ ευχαριστώ πολύ και ήταν τιμή μου μίλησα με έναν τόσο σπουδαίο αρχηγό. Επίσης καλή συνέχεια κυρίες και κύριοι αφού ελπίζω να σας άρεσε η συνέντευξη μας και να σας έκανε εντύπωση. Καλό βραδύ σε όλους σας!

 

 

Σχολιάστε

Top