Οι γάτες του Καζουλλείου , μέρος 1ο : Μια συνέντευξη «από καρδιάς »

IMG_20211130_113541

από τις   Βάσω Χελιδωνά  και Φωτεινή Πονίρη

Η κα  Τούλα  , επικεφαλής του προσωπικού βοηθητικών εργασιών του σχολείου μας     είναι  το άτομο που   φροντίζει τις γάτες   του σχολείου , τις αγαπά και τις νοιάζεται περισσότερο από τον καθένα μας  κι έχει  να μας πει πολλά και ενδιαφέροντα  :

-Κα Τούλα , περίπου πόσο καιρό φιλοξενούνται οι γάτες στο σχολείο ;

-Δε θα έλεγα ακριβώς ότι   οι γάτες «φιλοξενούνται» .Βρίσκουν ένα καταφύγιο γιατί υπάρχω εγώ . Πιστεύω  ότι στην περίπτωση που σταματήσω να εργάζομαι εδώ θα φύγουν και αυτές από εδώ

-Πριν πόσο καιρό  λοιπόν , ξεκινήσατε  να ενδιαφέρετε  και να φροντίζετε τις γάτες του σχολείου;

- Η πρώτη μου επαφή ήταν εδώ στο σχολείο περίπου πριν τρία χρόνια , όταν είδα μικρά γατάκια και τους έφερα τροφή από το σπίτι . Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να φέρνω καθημερινά φαγητό και να τα ταΐζω  .Όλα αυτό έγινε και με τη βοήθεια του  προηγούμενου διευθυντή , του κου Τσατταλιού  ο οποίος -φιλόζωος με όλη τη σημασία της λέξης- , αγαπούσε  πολύ  τα γατάκια  , όπως και ο νυν διευθυντής , ο κος Οικονόμος .

-Πώς εξελίχθηκε η αγάπη σας για τις γάτες;

Η επαφή με τις γάτες με έκανε πιο συναισθηματική. Πέρα από το φαγητό υπάρχει και το θέμα της υγείας τους . Δεν μπορώ να βλέπω μικρά γατάκια που έχουν κλειστά μάτια , που δεν μπορούν να αναπνεύσουν και γενικώς που έχουν σοβαρά θέματα υγείας. Υπήρξε γατάκι που το πήρα στο γιατρό επειδή είχε πυρετό .Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο γι αυτά .

-Φροντίζετε  όλο το χρόνο τις γάτες ;

Εννοείται , δεν υπάρχει μια μέρα που να μην έρθω στο σχολείο ,  ακόμα και σε γιορτές  και σε  Σαββατοκύριακα  , προσπαθώ  να έρθω έστω και μια φορά την ημέρα .

Τις τροφές τις αγοράζετε  μόνη   σας ;

Ναι , τις αγοράζω μόνη μου και μερικές φορές  υπάρχει βοήθεια από το οικογενειακό μου  περιβάλλον . Προσπαθώ να μειώσω τα προσωπικά μου έξοδα , ώστε να αγοράζω τις τροφές .

-Υπάρχει κάποιο άτομο  στο σχολείο  που σας βοηθάει σε όλο αυτό ;

Ναι , υπάρχει μια καθηγήτρια που δεν θα ήθελα να πω το όνομά της , η οποία κατά καιρούς μου φέρνει τροφή .Επίσης  , μια καινούργια καθηγήτρια  με βοήθησε με το θέμα των στειρώσεων .

-Έχετε σκεφτεί πως  αν σταματήσετε να εργάζεστε εδώ  θα σταματήσετε να φροντίζετε τις γάτες ;

Ένας λόγος που δε σταματάω την εργασία μου εδώ είναι αυτός . Και να σταματήσω  , θα ζητήσω την άδεια από το διευθυντή   να   μπορώ να  τους ρίχνω τροφή .

-Σας  έχει περάσει από το μυαλό να υιοθετήσετε κάποιο γατάκι από το σχολείο. ;

-Εγώ θα ήθελα .Η οικογένεια μου ,  όμως δεν το επιθυμεί .Η κόρη μου έχει μια άσχημη ανάμνηση από μια  επίθεση  γάτας όταν ήταν  μικρή και την έχει στιγματίσει .Πέρα από αυτό , έχουμε και  σκύλο στο σπίτι …

-Σας έχουν γρατσουνίσει γάτες στο σχολικό περιβάλλον ;

-Ε , ναι αρκετές φορές .

-Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να προσθέσετε ;

Θα ήθελα τα παιδιά να αγαπάνε τα ζώα , Ακόμα και αν δεν τα θέλουν στην προσωπική τους ζωή να μην τα ενοχλούν .

 

 

IMG_20211203_114612

IMG_20211130_123901

IMG_20211206_123627

 

Σχολιάστε

Top