Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα : «Το νερό από τη φύση στη βρύση μας»

1η Ζέφυρος μαθήτριες

Την σχολική χρονιά 2021-2022 το 40 Γυμνάσιο Ρόδου πραγματοποίησε ένα Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με θέμα:’ Το Νερό από τη Φύση στη Βρύση μας». Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι :  Κιαουρτζή Μαρία Μαθηματικός ,   Κυπριώτη Νεκταρία-Παρασκευή , Μαθηματικός   και   Τσιριντάνη Ζαχαρένια  Χημικός Μηχανικός. 

Συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄τάξης :

Ιατρού Ερασμία

Καρανάτσιου-Ζαπράνο Καλομοίρα

Κάλφα Μαρία

Κολτσάκου Μπεσάρα-Ιωάννα

Λο Πανορμίτης

Μαυρίδου Ευανθία

Ξενάκη Χριστίνα

Χατζηγεωργίου Μαρία

Χατζησταμάτη Ιωάννα

Χριστοφόρου Αννίτα

 

Το Νερό ως βασικό στοιχείο ζωής αποτελεί πάντα ένα ενδιαφέρον αντικείμενο μελέτης για τους μαθητές.  Η προσέγγιση στο παραπάνω θέμα έγινε με ενημερωτικές συναντήσεις και επιτόπιες επισκέψεις σε περιοχές όπου υπάρχει νερό όπου και μελετήσαμε την πορεία του  από τη Φύση στη Βρύση μας. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον μαγικό Κύκλο του Νερού που η φύση πραγματοποιεί με σοφία.  Προβληματίστηκαν από την έλλειψη σεβασμού  με την οποία οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σε αυτό το πολύτιμο αγαθό που λέγεται Νερό. Ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα σεβασμού της φύσης και του Νερού ειδικότερα. Και συνειδητοποίησαν πως η αλλοίωση και η καταστροφή των φυσικών πόρων μπορεί να αποβεί μοιραία για την ίδια τη ζωή.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ομάδας μας ήταν:

  1. Επίσκεψη στο Ροδίνι όπου απολαύσαμε το υπέροχο φυσικό κάλλος του Πάρκου και θαυμάσαμε τις υπέροχες διαδρομές του Νερού.

3η Ροδίνι

2 Περιήγηση στην  Παλιάς Πόλης όπου επισκεφθήκαμε τις πολυάριθμες Κρήνες που υπάρχουν εκεί. Μελετήσαμε την υπέροχη αρχιτεκτονική τους, ανατρέξαμε στην ιστορική ανάγκη της κατασκευής τους και   αναζητήσαμε πληροφορίες για καθεμιά από αυτές.

3η Ρετζέπ Πασά

3 Καθαρισμός της Παραλίας Ζέφυρος. Σε συνεργασία με το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου πραγματοποιήσαμε καθαρισμό της παραλίας.

1η Ζέφυρος μαθήτριες

4 Εκτός από τις παραπάνω δράσεις με τα παιδιά συναντηθήκαμε και στο σχολείο όπου με ενημερωτικές συζητήσεις, προβολή πληροφοριακού υλικού, παιχνίδια και καλλιτεχνική προσέγγιση  προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε για το Θέμα μας.

Ροδίνι ζωγραφική

Ροδίνι πάπιες ζωγραφική

Χριστίνα Ροδίνι 2

 

Σχολιάστε

Top