Τα πάντα όλα :Everything, everywhere, all at once

παντα

της Λυδίας Ξυλουρά
Η ταινία Τα πάντα όλα, γνωστή ως Everything, everywhere, all at once είναι μια αμερικάνικη παραλογιστική κωμωδία – δραματική ταινία του 2022, σε σκηνοθεσία και σενάριο των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ. Η ταινία έχει κερδίσει 7 Όσκαρ, 34 Βραβεία και 2 Χρυσές Σφαίρες για τον Β΄ καλύτερο Ανδρικό ρόλο και τον Α΄ καλύτερο Γυναικείο ρόλο σε μουσική και κωμική ταινία.

Η υπόθεση σχετίζεται με μια Κινεζοαμερικανίδα, την Έβελιν, η οποία είναι εξουθενωμένη, αφού όχι μόνο δυσκολεύεται να συνεννοηθεί με την οικογένειά της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Ξαφνικά, όλα παίρνουν μια άλλη τροπή, όταν της δίνεται η απρόσμενη δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα.

Η ταινία είχε εντυπωσιακά σκηνικά γεμάτα δημιουργικότητα και φαντασία. Κάθε σκηνή ήταν ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο και τις περισσότερες φορές άλλαζε σε δευτερόλεπτα το σκηνικό από σκηνή σε σκηνή. Η πλοκή είχε χιούμορ και περιπέτεια, κάτι που μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Οι ενδυμασίες, όπως και τα σκηνικά ήταν γεμάτα φαντασία, το καθένα από αυτά πιο περίεργο από το προηγούμενο, με μπερδεμένα χρώματα και πρωτόγνωρους συνδυασμούς, που δεν μπορεί κανείς να πάρει τα μάτια του από πάνω τους! Η ταινία δεν αποκάλυπτε τα πάντα. Ο θεατής έπρεπε να συνδυάσει κάποια στοιχεία για να βγάλει συμπεράσματα.

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω σε αυτή την ταινία, είναι ότι οι γρήγορες αλλαγές χρωμάτων και σκηνικών, ίσως κουράσουν τον θεατή και δεν μπορεί να παρακολουθήσει συγκεντρωμένος την υπόθεση του έργου.

Η ταινία αυτή μου κίνησε το ενδιαφέρον λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της  και ελπίζω όσοι την δουν ή την έχουν ήδη δει να σχηματίσουν την ίδια άποψη. Είναι μια εξαιρετική ταινία που σας προτρέπω να την παρακολουθήσετε!

παντα2

 

 

παντα

 

 

Σχολιάστε

Top