Χριστούγεννα στη Γερμανία

monaxo-agora-scaled

από τον  Λίνο   Ντόναθ

Η πρώτες αναφορές για τα Χριστούγεννα στη Γερμανία χρονολογούνται από τον τέταρτο αιώνα. Οι γερμανικές παραδόσεις και έθιμα έχουν επηρεαστεί από διάφορες πολιτισμικές παραδόσεις της περιοχής .Οι χριστουγεννιάτικες αγορές και οι διακοσμήσεις αποτελούν σταθερά στοιχεία των γιορτών στη Γερμανία .

 

Χριστογεννιάτικες αγορές 

Weinachtsmarkt :Αγορά – γιορτή Χριστουγέννων όπου πωλούνται ήδη δώρων , μπόλικα , εδέσματα γλυκίσματα και πολλά περισσότερα .

Οι  χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία είναι γνωστές για την ατμόσφαιρά τους .Εκεί μπορείτε να βρείτε δώρα , τοπικές λιχουδιές και  χειροποίητα προϊόντα.

 

monaxo-agora-scaled

1η-ΑΓΟΡΑ-ΜΕ-ΦΟΝΤΟ-ΤΟ-ΠΑΛΙΟ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-1

1η-ΑΓΟΡΑ-6

Nikolaustag

 

Ημέρα του Aγίου Nικολάου όπου τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους έξω και λαμβάνουν δώρα από τον   Άγιο Νικόλαο

nikolaus

Παραδοσιακά γερμανικά χριστουγεννιάτικα φαγητά

 

Σε πολλές οικογένειες  υπάρχει ένα μάλλον απλό γεύμα την παραμονή των Χριστουγέννων .Την ημέρα των Χριστουγέννων , τα πράγματα γίνονται πιο εορταστικά . Τα ψητά πιάτα πάπιας και χήνας είναι το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 25 Δεκεμβρίου. Ακολουθούν , ψητό χοιρινό και βοδινό κρέας.

 

Χριστουγεννιάτικο γλυκό κρασί    Glühwein

 gluwein

Ζεστό κρασί που σερβίρεται με ειδικά χριστουγεννιάτικά μπαχαρικά. Ιδανικό  για να ζεστάνει και να συντροφεύσει τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

 

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικά μπισκότα   Spritzgebäck

spritz

 

Χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Οι Γερμανοί θεωρούν τα  χριστουγεννιάτικα δέντρα ως το κέντρο των γιορτών. Συνήθως στολίζονται με  κιθάρες , καμπάνες , δάφνες και άλλα συμβολικά στοιχεία.

xristougenniatiko-dentro-mpales-patoma

 

 caption

weihnachtszauber

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top