Χριστουγεννιάτικα γερμανικά μπισκότα

image2

 από την Στέλλα Γιωργά


Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

100 γρ αμύγδαλα αλεσμένα

300 γρ αλεύρι σίτου (ολικής αλέσεως)  1 πρέζα  αλάτι

200γρ βούτυρο

2 κρόκοι Αυγών

1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας

1 πακέτο ζάχαρη βανίλια για το πασπάλισμα 75γρ ζάχαρη

Παρασκευή : χρόνος εργασίας 40 λεπτά

Χρόνος ανάπαυσης 2 ώρες

Συνολικός χρόνος 2 ώρες και 40 λεπτά

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε μια ζύμη από όλα τα υλικά Και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο Και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες Πλάθουμε από τη ζύμη ρολά πάχους μολυβιού Κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκ. και λυγίζουμε σε μισοφέγγαρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη βανίλιας και τη ρίχνουμε μέσα στα ζεστά μισοφέγγαρα

image2

 

 

Σχολιάστε

Top