Λίγες σκέψεις για την αποδοχή της διαφορετικότητας

αρχείο λήψης

της Μιχαλίτσας Θεοδοσίου

Η διαφορετικότητα υπάρχει σε πολλές μορφές στη φυλή ,  τη θρησκεία το φύλο ,ακόμα και στον τρόπο που ντύνεται  ή εκφράζεται κάποιος . Κάθε ένας από εμάς έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει. Αν  όλοι ήμασταν ίδιοι ο κόσμος θα ήταν βαρετός και άδικος

 Πολλές φορές η κοινωνία μας καλλιεργει  στερεότυπα και προκαταλήψεις .Αυτό ξεκινά  συχνά από το σπίτι , συνεχίζεται στο σχολείο και ενισχύεται από τα μέσα ενημέρωσης και social media.

    Η αποδοχή δεν σημαίνει απλώς να ανεχόμαστε τη διαφορά  αλλά  να την σεβόμαστε και να την αγκαλιάζουμε.Έτσι θα μπορέσουμε να χτίσουμε μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις,  μίσος και αποκλεισμούς. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη καλοσύνη και αγάπη. Η  αποδοχή της διαφορετικότητας είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση τελικά αυτό που μας ενώνει δεν είναι το να είμαστε ίδιοι αλλά το να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον για αυτό που είναι.

διαφ

Σχολιάστε

Δήλωση προσβασιμότητας
Top