Καριόκες -Μελομακάρονα

μελομ
από την Θεοδώρα Γιαννά
Σας έχουμε λαχταριστή συνταγή για πεντανόστιμα σοκολατένια μελομακάρονα :
Για τη γέμιση
100 γρ. κουβερτούρα 55%
50 γρ. καρυδόψιχα
2 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη
400 γρ. κουβερτούρα 55%

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε…
Λιώνουμε την κουβερτούρα για τη γέμιση και την επικάλυψη μαζί στον φούρνο μικροκυμάτων για ½-1 λεπτό στα 800 Watt ή με τη μέθοδο μπεν μαρί.
Για τη γέμιση
Σπάμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα, χοντροκόβουμε την καρυδόψιχα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κονιάκ και τα 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε πάνω το μείγμα.
Δημιουργούμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό, τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και γυρνάμε τις άκρες σαν καραμέλα.
Μεταφέρουμε το ρολό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για την επικάλυψη
Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε το ρολό σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε 12-14 φέτες.
Βουτάμε μία-μία τις φέτες στην υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τινάζουμε για να φύγει η περιττή και τις τοποθετούμε στο ταψί.
Περιχύνουμε τις καριόκες με επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα δημιουργώντας γραμμές με ένα κουταλάκι.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, αφαιρούμε και σερβίρουμε.
μελομ

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top