Όταν τα STARακια επισκέφτηκαν τη Ροδιακή …

3

της Ευαγγελίας Γραίγου 

 

Η ομάδα του περιοδικού μας , τα STARακια , ημέρα Τρίτη (απ’ όσο θυμάμαι) επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της τοπικής μας εφημερίδας, της Ροδιακής .

Ξεκινήσαμε πρωί, κάνοντας 1 ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΟ ! Περπατήσαμε λοιπόν από το σχολείο μας και πηγαίναμε προς τα γραφεία της εφημερίδας.

Σαφώς όλοι κοιμόντουσαν όρθιοι γιατί ήταν και πρωί και οι περισσότεροι δεν αντέχανε να περπατήσουν , εξαιτίας  της ανυπόφορης ζέστης που είχε κιόλας εκείνη την ημέρα.( Ε , ημασταν και λιγάκι αγύμναστοι…)

Μόλις φτάσαμε στα γραφεία της Ροδιακής, ανεβήκαμε τα σκαλιά και πήγαμε στον όροφο όπου βρίσκονταν  ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας κύριος Μιχάλης Μαστής και  η κυρία Λίζα Τσομπανάκη για να μας ξεναγήσουν.

Ο κύριος Μιχάλης μας μίλησε για το πώς εκδίδεται μια εφημερίδα, με ποιο τρόπο εργάζονται οι δημοσιογράφοι στον έντυπο και ψηφιακό Τύπο , πώς είναι η δουλειά που κάνει σαν δημοσιογράφος, οι δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο εργασίας του, καθώς όμως και τα θετικά που τον ευχαριστούν για τη δουλειά που κάνει.

Όλα τα παιδιά παρακολουθούσαν με πολλή προσοχή και η αλήθεια παραξενεύτηκα λιγάκι. Κάναμε επιπλέον και ερωτήσεις –κι εγώ μαζί, παράξενο-και μάθαμε αρκετά πράγματα για τη δημοσιογραφία,  για τις ευθύνες στο χώρο εργασίας της εφημερίδας, ακόμη  και για τους οικογενειάρχες δημοσιογράφους  που έχουν τεράστια αφοσίωση στη δουλειά τους, παρ’ όλα αυτά όμως μπορούν και αντεπεξέρχονται και στις δύο μεγάλες υποχρεώσεις τους.

Αφού λυθήκανε όλων οι απορίες  , πήγαμε στο Πιεστήριο της Ροδιακής , στο χώρο δηλαδή που τυπώνεται η   εφημερίδα .

Ο κύριος Σεραφείμ Φλώρος μας  ξενάγησε στο Πιεστήριο  και μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το πώς τυπώνεται μια εφημερίδα .Το αρνητικό ήταν παρόλο που όσα ακούγαμε μας ενδιέφεραν  και μας είχε εντυπωσιάσει ο χώρος του  τυπογραφείου , άρχισαν όλοι να βγάζουν την κούρασή τους. Κάποιοι αρχίσανε τη μουρμούρα για το πότε θα φύγουμε και πόση ώρα θα κάνουμε ακόμα και τα λοιπά. ΝΑΙ ! Ήμουν κι εγώ μέσα σ’ αυτούς .Μερικοί αρχίσαμε να μιλάμε και να κάνουμε βλακείες.(συνηθισμένα πράγματα). Αλλά όλοι όπως κι εγώ είχαμε στην άκρη του μυαλού μας ότι και ακούγαμε και κάτι καινούργιο και χάναμε και μάθημα !!! Είχαμε κουραστεί πάρα πολύ για το λόγο ότι ήμασταν όρθιοι όλη την ώρα, είχαμε διασχίσει πριν και ολόκληρη την οδό Καναδά σε συνθήκες ανοιξιάτικου καύσωνα … Οφείλουμε να ομολογήσουμε όμως ότι ήταν μια ωραία εμπειρία που μας πρόσφερε το σχολείο μας και σαν τελειόφοιτοι που είμαστε οι περισσότεροι , το εκτιμήσαμε αρκετά. Πιστεύω και οι ίδιοι οι καθηγητές που μας συνόδευαν -η υπεύθυνη του προγράμματος κα Γιαννίκη και ο υποδιευθυντής μας ο κος Τσατταλιός -θα ξέρανε τι θα περνούσανε, αλλά ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το άντεξαν κι αυτό !! Ελπίζουμε και στο λύκειο τώρα να μας τύχουν κι άλλες τέτοιες εμπειρίες…

 

Τα STARακια στην Ροδιακή

thumb_640

Διαβάστε το άρθρο της Ροδιακής :

http://www.rodiaki.gr/article/309120/ta-starakia-toy-4oy-gymnasioy-xenaghthhkan-sth-rodiakh

Σχολιάστε

Top