«Η Καστροπολιτεία της Ρόδου »

images (8)

Αγαπητοί μας συμμαθητές

 

    Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα κι ένα νησί με μακραίωνη ιστορία και μεγάλη πολιτιστική παράδοση. Καθημερινό στολίδι στα μάτια μας η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1988, μία καστροπολιτεία ζωντανή και κατοικημένη εδώ και πολλούς αιώνες, είναι η μεγαλύτερη ζωντανή Μεσαιωνική Πόλη της Ευρώπης.

Πολυσήμαντο οχυρό κατά τη Μεσαιωνική περίοδο, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα  σταυροδρόμι  λαών και πολιτισμών. Ως μνημείο διαδοχικών πολιτισμών και ιστορίας, η φήμη της ταξιδεύει στα πέρατα της γης και προκαλεί το διαρκές ενδιαφέρον των μελετητών.

            Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας  της Μεσαιωνικής πόλης αποτέλεσε και για μας ενδιαφέρουσα πρόκληση και συνετέλεσε στην επιλογή της ως αντικειμένου   του  προγράμματός μας.

           Για την υλοποίηση του προγράμματός μας οργανώσαμε δραστηριότητες με στόχο τη μελέτη της Καστροπολιτείας της Ρόδου κατά την ιπποτική περίοδο. Μέσα από αυτές τις δράσεις αποκομίσαμε εμπειρίες, γευτήκαμε τη χαρά της εξερεύνησης και της συνεργασίας , εμπνευστήκαμε και εκφραστήκαμε δημιουργικά.

           Η  επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος μας γέμισε με περηφάνια και ικανοποίηση. Ήταν για όλους μας μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

           Παραθέτουμε πιο κάτω  ένα μικρό δείγμα των εργασιών μας

 

   Σας ευχαριστούμε.

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος 

                   « Η Καστροπολιτεία της Ρόδου»

Πατήστε  εδώ  για να δείτε την ψηφιακή αφίσα που δημιουργήσαμε με θέμα  τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

 

 

unknown (1)

 

unknown

 

Σχολιάστε

Top