Ώρα για γλυκές συνταγές…
Τι χρειαζόμαστε
- 6 μήλα Golden Smith
- 60 γρ. Βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι νερό
- 250 γρ. φράουλες
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές γρεναδίνη
Πώς το κάνουμε
- 1Τρυπάτε τα μήλα με το ειδικό εργαλείο ή ένα κοφτερό μαχαιράκι και αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους, δημιουργώντας έτσι ένα βαθούλωμα.
- Βάζετε τα μήλα σε ταψάκι όρθια. Τα πασπαλίζετε με το Βούτυρο σε κύβους και τη ζάχαρη και τα βάζετε για 20’ στους 200 °C, μαζί με το νερό.
- Παράλληλα, όση ώρα ψήνονται τα μήλα, βάζετε σε κατσαρόλα τις φράουλες με τις 2 κουταλιές Βούτυρο και σοτάρετε.
- Μόλις ζαρώσουν λίγο, ρίχνετε τη γρεναδίνη και ανακατεύετε. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Γεμίζετε τα μήλα με το μείγμα και τα βάζετε για 1’ κάτω από ζεστό γκριλ να καραμελώσουν.
θερμοκρασία 220 °C
Χρόνος Ψησίματος20 min
https://www.vitam.gr/suntages/milo-fraoula/
Συνταγή 2η : Μαντλέν : Αφράτα γαλλικά μπισκότα
Τι χρειαζόμαστε:
- 120 γρ. αλεύρι
- ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 2 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο λιωμμένο (50 γρ. βούτυρο για τις φόρμες)
Διαβάστε περισσότερα : Μαντλέν με λεμόνιhttp://www.sintagespareas.gr/sintages/mantlen-me-lemoni.html#ixzz3KmN5oKSQ
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά
- Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμμένο. Προσοχή να μην καεί το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για 6 ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες των μαντλέν (αχιβάδες) και τις γεμίζουμε με τη ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Διαβάστε περισότερα: Μαντλέν με λεμόνι http://www.sintagespareas.gr/sintages/mantlen-me-lemoni.html#ixzz3KmNDsZ7u
Ένα σχόλιο στο Ώρα για γλυκές συνταγές…
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Περιμένω και συνταγές για … μελομακάρονα!!!!