ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

διατροφή1

της Ελευθερίας Κώστα

Η ζωή των ανθρώπων στις μέρες μας «κύλαει»πιο γρήγορα και αυτό δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητα μας αλλά και την υγεία μας διαμέσου της διατροφής. Εφόσον δεν έχουμε το χρόνο να μαγειρέψουμε ένα σπιτικό φαγητό το γρήγορο και «βρόμικο»  φαγητό γίνεται μια από της επιλογές μας. Ένας όμως τέτοιος τρόπος διατροφής έχει πολλές αρνητικές συνέπειες, που οι περισσότεροι καταναλωτές φαίνεται να αγνοούν.

Η σχέση της καλής σωματικής υγείας με την πνευματική και ψυχική υγεία είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Η υγεία μας όμως μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, ένας από τους   κυριότερους είναι η διατροφή μας. Δυστυχώς σήμερα η διατροφή μας έχει «ξεφύγει» από τα θρεπτικά και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και έχει γυρίσει προς το έτοιμο φαγητό. Το έτοιμο φαγητό είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, είναι φτωχό σε θρεπτικά συστατικά και πλούσιο σε λιπαρές και γενικότερα θερμιδογόνες ουσίες .  Έτσι καταλαβαίνουμε ότι η υγεία μας επηρεάζεται άμεσα από την διατροφή μας γιατί μια μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παθήσεις , μερικές φορές μη αναστρέψιμες .

Επίσης, το γρήγορο και έτοιμο φαγητό έχει επιβάλει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Τρώμε γρήγορα στο πόδι, βιαστικά, αγχωτικά και ακατάστατα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο τρώμε έτσι είναι γιατί απλά θέλουμε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας . Δηλαδή, ξεχάσαμε ότι ένα δείπνο αποτελεί μια ευκαιρία να βρεθούμε με την οικογένειά μας και σημαντικά άτομα στην ζωή μας, να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να χαρούμε τη συντροφιά τους.

Έτσι λοιπόν το είναι σημαντικό ο σύγχρονος άνθρωπος να αρχίσει να αντιμετωπίζει με περισσότερη σύνεση το γρήγορο φαγητό για λόγους υγείας αλλά και θέματα που αφορούν τον τρόπο ζωής μας. Το ποιοτικό και υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό προσφέροντας ταυτόχρονα και το πλεονέκτημα μιας καλύτερης ζωής.

διατροφη2

 

διατροφή

Ένα σχόλιο στο ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

  1. Πολύ ωραίο άρθρο! Όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε τις συμβουλές σου. Δείτε και το video που ανέβασε η κ. Νικολά για τη ζάχαρη και…. μου έκοψε την όρεξη για σοκολάτα: http://www.videoman.gr/76752

Σχολιάστε

Top