Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Α3

images

 

 

Μια φορά κι έναν καιρό  ήταν ένα φτωχό , ορφανό κοριτσάκι. Το κοριτσάκι αυτό έμενε στο δρόμο. Για να ζήσει το κοριτσάκι , ζητιάνευε . Μια μέρα  ένας άνθρωπος της έδωσε ένα παραμύθι. Χαρούμενο το κοριτσάκι άρχισε να διαβάζει το παραμύθι .Μετά από λίγη ώρα μαζεύτηκε κόσμος πολύς και άκουγε την χριστουγεννιάτικη ιστορία. Όλοι έριχναν  λεφτά για να ζήσει .Το κορίτσι μάζεψε 100  και με αυτά αγόραζε κι άλλα παραμύθια .Πήγε στο βιβλιοπωλείο .Εκεί ήταν ένας άντρας που της θύμιζε κάποιον. Είδε το  σταυρό που φορούσε και κατάλαβε πως ήταν ο χαμένος της αδελφός .Για να μην τα πολυλογούμε , αυτό το κορίτσι από τότε ζούσε με τον αδελφό της. Το κορίτσι ,όταν μεγάλωσε , παντρεύτηκε , έκανε παιδιά και  αργότερα  που έγινε γιαγιά διηγιόταν αυτή την ιστορία στα εγγόνια της.

Δωροθέα Πλιάκα , Αιφέρ  Ουγιανίκ , Σάββας Ρούντος , Νίκος Πέρος

 

Μία νύχτα Χριστουγέννων  πήγα  να πιω νερό μέσα στα άγρια χαράματα και είδα το έλκηθρο του Άη Βασίλη ,  αλλά αυτός δε με χαιρέτησε. Τότε κατάλαβα ότι δεν αγαπάει τα παιδιά και από τα νεύρα μου του χάκαρα το facebook του .Την άλλη μέρα  κατάλαβα ότι ήταν μια ταμπέλα Χριστουγέννων  και από τότε  κάθε χρονιά αντί για γάλα του βάζω σαπούνι .Ο μπαμπάς μου μια φορά το πέρασε για γάλα ,  το ήπιε και πήγε για πλύση στομάχου  .Τότε κατάλαβα ότι ο πατέρας μου έφερνε τα δώρα.

Νίκος Παπαεμμανουήλ , Σαμάνθα  Ντούσκου, Ροδίτης Τσαμπίκος , Τζένη Μπεγκάσι , Μάριος  Παπά

 

Μια φορά  κι έναν καιρό ,ήταν δύο αδέλφια , ο Αλέξανδρος και η Αλέκα  που ήταν ορφανά και φτωχά. Δεν είχαν σπίτι και δεν ήξεραν τι θα πει Χριστούγεννα .Αυτά τα Χριστούγεννα όπως και όλα τα άλλα τα περνούσαν στο δρόμο  βλέποντας όλους τους άλλους  ανθρώπους να είναι μέσα στο σπίτι τους  το στολισμένο με τη ζεστασιά τους. Ήταν χαρούμενοι κι έτρωγαν  χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα  που είχαν φτιάξει .Ο Αλέξανδρος και η Αλέκα τους ζήλευαν  πολύ  ξέροντας πως εκείνοι δε θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν την πολυτέλεια των άλλων ανθρώπων. Τις παραμονές των Χριστουγέννων  κάποιοι άνθρωποι   είδαν τα δύο παιδιά ,τα λυπήθηκαν και τα υιοθέτησαν. Από τότε ένιωθαν φροντίδα , αγάπη και στοργή.

Γεωργία Παπαντωνίου ,  Άννα Παύλακ , Λευτέρης Παπανθύμου , Αλέξανδρος Νικίσιν ,Άγγελος Μώρος

 

Μια φορά κι έναν καιρό , μια παραμονή Χριστουγέννων ήταν μια ομάδα παιδιών  τα οποία αποφάσισαν να πουν τα κάλαντα. Χτυπούσαν από πόρτα σε πόρτα και μάζευαν χρήματα. Ώσπου συνάντησαν μια γριούλα  η οποία στεκόταν και ζητιάνευε  για να μπορέσει να εξασφαλίσει τα αναγκαία .Τα παιδιά αποφάσισαν  να της δώσουν τα λεφτά που μάζεψαν. Η γριούλα τους ευχαρίστησε , δεν τα δέχτηκε όλα και  τους παρακάλεσε μόνο  να της αγοράσουν  κάτι τσίγκινα κουζινικά .Τα παιδιά στην αρχή αρνήθηκαν ευγενικά όμως τελικά  προσφέρθηκαν και τα πήραν. Το βράδυ  μαζεύτηκαν όλοι μαζί σε ένα σπίτι  και γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με την οικογένειές τους και πήραν μαζί και τη γριούλα.

Ρηγάκου Βούλα , Μιχάλης Παπανικολάου , Δέσποινα Παπαδοπούλου Βασίλης Μπάκου

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Δημήτρης  οποίος αγαπούσε πολύ τα Χριστούγεννα. Χαρούμενος λοιπόν πήγε στην πλατεία να αγοράσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του να το φορτώσουν στο φορτηγό για να το πάρουν στο σπίτι τους. Αφού το πήραν σπίτι , ο Δημήτρης πήγε σε ένα διπλανό μαγαζί  για να αγοράσει στολίδια και φωτάκια. Τα πήρε σπίτι και  άρχισε να στολίζει το σπίτι και το δέντρο. Όποιο περνούσαν από το σπίτι το θαύμαζαν και ο Δημήτρης χαιρόταν το κλίμα των Χριστουγέννων.

Μπάμπης Νικόλα , Άγγελος Νεοφύτου , Πανορμίτης Οικονομίδης , Ντιαν Ντέλτσεφ

Σχολιάστε

Top