Το πνεύμα των μελλοντικών Χριστουγέννων τα »ψάλλει » στους Σκρουτζ …

αρχείο λήψης (1)

από τους μαθητές των τάξεων Α2 και Α3

Εμπνευσμένοι από τη  διάσημη  Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς με πρωταγωνιστή τον τσιγκούνη και δύστροπο Σκρούτζ , φανταζόμαστε ότι είμαστε το πνεύμα των μελλοντικών Χριστουγέννων .Διαβάστε τι θα λέγαμε στους σύγχρονους «Σκρουτζ» 

Σε ανθρώπους τσιγκούνηδες και φραγκοφονιάδες όπως ο Σκρουτζ  θα λέγαμε την πραγματική μας  γνώμη για τις απαίσιες πράξεις τους. Αρχικά  , θα τονίζαμε   πως τα Χριστούγεννα  είναι ευτυχισμένες στιγμές οικογενειακές και πως πρέπει να προσφέρουμε  βοήθεια  και αγάπη  στους ανθρώπους  καθώς  δεν πρέπει να αποπαίρνει το κάθε φτωχό άνθρωπο που του ζήτησε λίγη βοήθεια για να καταφέρει να πάρει λίγο φαγητό και δώρα στην οικογένειά του έτσι ώστε να έχουν λίγη χαρά για τα Χριστούγεννα. Τέλος , θα του λέγαμε απογοητευμένοι πως αν δεν αλλάξει το χαρακτήρα του θα μείνει μόνος και βυθισμένος στη μιζέρια και στην κακία του .

Μαρία  , Γαλήνη , Αφροδίτη , Έριλντ , Α2

Τα Χριστούγεννα πρέπει  να περνάνε ευχάριστα .Είναι μια ομαδική γιορτή και χωρίς φίλους δε θα τη χαρείς. Όσοι άνθρωποι μοιάσουν στον Σκρουτζ δε θα χαρούν ποτέ τη ζωή τους και η σκέψη τους  θα είναι συνέχεια στο χρήμα και  δε θα νοιάζονται  τους άλλους. Έτσι , δεν πρέπει να  μοιάσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους  και πρέπει να μοιραζόμαστε  και να χαιρόμαστε τις γιορτές με  φίλους .

Φίλιππος , Άγγελος , Νίκος , Πάολο , Α2

Άνθρωποι σαν τον Σκρουτζ που ο χαρακτήρας  τους είναι παράξενος και είναι εγωιστές , τσιγκούνηδες και κακοί  πρέπει ν΄ αλλάξουν χαρακτήρα .Σαν  πνεύμα των μελλοντικών Χριστουγέννων  πιστεύω ότι θα πρέπει να μπω στο όνειρό τους και  να τους δείξω πως θα είναι το μέλλον τους  αν συνεχίσουν να έχουν αυτό το  χαρακτήρα …Στο τέλος πιστεύω να τα καταφέρω και ν΄ αλλάξει η συμπεριφορά τους.

Μαρίνα , Ευανθία , Ελένη , Τσαμπίκα , Α2

 

Οι άνθρωποι που φέρονται σαν τον Σκρούτζ , που δε χαίρονται τα Χριστούγεννα , είναι τσιγκούνηδες  , ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους και δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους. Αν κάποια στιγμή , ερχόμουν εγώ , το πνεύμα των μελλοντικών Χριστουγέννων αυτό που θα έβλεπαν  ότι το μέλλον δε θα ήταν  και τόσο καλό γι’ αυτούς κι έτσι θα άλλαζαν ίσως  έστω και λίγο τη συμπεριφορά τους , θα καταλάβαιναν τι περνάνε οι συνάνθρωποί τους  και θα ένιωθαν το συναίσθημα της καλοσύνης .

Ματούλα , Ιορδάνης , Κώστας , Πόπη  , Τσαμπίκα  Α2

Θα  λέγαμε σε ανθρώπους όπως ο Σκρουτζ  ότι τα Χριστούγεννα είναι μέρα γιορτής για όλες τις οικογένειες .Τα Χριστούγεννα είναι  για να τα γιορτάζουμε και να χαμογελάμε .

Νίκος , Σαμάνθα , Τσαμπίκος , Τζένη ,  Μάριος  , Α3

 

Αν ήμασταν το μελλοντικό πνεύμα των Χριστουγέννων θα συμβουλεύαμε τον κόσμο να μην είναι τόσο άγαρμποι και τσιγκούνηδες σαν το Σκρουτζ γιατί τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που οι άνθρωποι τη ζουν μια φορά το χρόνο και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι όχι μόνο εμείς αλλά και οι συνάνθρωποί μας .

Βούλα , Δέσποινα , Μιχάλης, Βασίλης  Α3

 

Τα  Χριστούγεννα  είναι μια από τις ωραιότερες γιορτές του κόσμου.Ωστόσο , μερικοί άνθρωποι είναι εγωιστές και άκαρδοι και δε γιορτάζουνε καθόλου τα Χριστούγεννα ή όπως πρέπει.Θα τους προτείναμε να μην είναι τόσο εγωιστές , αλλά γενναιόδωροι και να προσπαθήσουν να νιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων , διότι είναι μια μεγάλη γιορτή για όλους !

Δωροθέα , Αϊφερ , Σάββας , Νίκος , Α3

Αν  ήμουν το πνεύμα των Χριστουγέννων θα έλεγα στους ανθρώπους όπως ο Σκρουτζ  πως τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που πολλοί άνθρωποι  περιμένουν όλο το χρόνο να έρθει για να  γιορτάσουν με την οικογένειά τους.Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είναι αγαπητή και επιθυμητή από όλους .Και φυσικά δεν είναι μια εποχή  που σου φέρνει συνέχεια χρέη , γιατί αν το βλέπαμε έτσι, δεν θα ήταν μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλος ο χρόνος που θα μας έφερνε χρέη. Γι ΄αυτό  το λόγο πρέπει να αγαπάμε τα Χριστούγεννα και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να τα γιορτάσουμε.

Γεωργία , Λευτέρης , Άννα , Αλέξανδρος , “Αγγελος  Α3

Θα λέγαμε σε ανθρώπους όπως ο Σκρουτζ  να είναι πιο φιλεύσπλαχνοι και καλοί και να χαίρονται τα Χριστούγεννα. Επίσης , θα τους λέγαμε να μην τσιγγουνεύονται τα λεφτά , γιατί άλλες οικογένειες δεν  έχουν λεφτά , αλλά παρόλα αυτά  χαίρονται τη ζωή και τα Χριστούγεννα κα τα γιορτάζουν με το δικό τους τρόπο.

Μπάμπης , Άγγελος  , Πανορμίτης ,  Ντιαν , Α3

αρχείο λήψης (2)

Σχολιάστε

Top