Οι εντυπώσεις μου από το σχολείο στην Αυστραλία

αυστραλια

της Ελένης Μιχαηλίδου 

 

 

 Πριν από κάποια χρόνια είχα πάει στην Αυστραλία .Επειδή θα καθόμασταν εκεί για αρκετό καιρό γράφτηκα σε σχολείο .Στην αρχή είχα πολύ άγχος διότι δεν είχα ξαναπάει σε αγγλόφωνο σχολειό και δεν ήξερα πως θα με αντιμετώπιζαν.

Την πρώτη μέρα μου είχαν δώσει ότι χρειαζόμουν όπως τσάντα κασετίνα μολύβια και άλλα , επίσης μου έδωσαν και μια στολή .Ένα φόρεμα που ήταν πράσινο με άσπρο και είχε σχέδιο καρό και για τις πιο κρύες μέρες πράσινη φόρμα ,ένα άσπρο πουλόβερ ,κασκόλ και έναν σκούφο .Στην συνέχεια η δασκάλα μου με σύστησε σε ένα κοριτσάκι που την έλεγαν Αλάνα που ήταν στην ίδια τάξη με εμένα έγινε ο ξεναγός μου .

Η Αλάνα στην αρχή μου έδηξε όλες τις τάξης του Δημοτικού και του Γυμνασίου .Μετά με πήγε να δω το γυμναστήριο το όποιο ήταν τεράστιο .Είχε γήπεδο βόλεϊ και γήπεδο μπάσκετ με  παρκέ .Στην συνέχεια μου έδηξε το γήπεδο του στίβου το όποιο ήταν και γήπεδο ποδοσφαίρου χώρος που έβγαιναν τα παιδιά για διάλειμμα ήταν δυο μεγάλα πάρκα με κούνια ,γρασίδι και άλλα .Στο ένα πάρκο έπαιζαν τα παιδιά από Πρώτη τάξη έως Τετάρτη και στο άλλο έπαιζαν τα παιδιά από Πέμπτη έως Τρίτη γυμνασίου.

Τα μαθήματα ήταν διαφορετικά για παράδειγμα στα μαθηματικά δεν είχαμε βιβλία είχαμε μόνο ένα τετράδιο και κάναμε δραστηριότητες .Επίσης στα εικαστικά δεν ζωγραφίζαμε μόνο αλλά φτιάχναμε και τρισδιάστατα μοντέλα και γλυπτά .Και στην γυμναστική τα αγόρια έπαιζαν ράγκμπι και τα κορίτσια έπαιζαν νέτμπολ.

Δυσκολεύτηκα στην αρχή με τα αγγλικά αλλά στο πρώτο δίμηνο έγινα ξεφτέρι , με βοήθησε η μητέρα μου και οι δάσκαλοι. Αυτή ήταν η εμπειρία μου στην Αυστραλία κι έτσι ήταν τα σχολεία.

 

αυστραλια2

Σχολιάστε

Top