Συνέντευξη με τον κ.Κώστα Τρέχα

τρεχ1

της Ελένης Μιχαηλίδου 

Ο  ηθοποιός , θεατρολόγος  και δημοτικός σύμβουλος  κ.Κ.Τρέχας  που σκηνοθέτησε το θεατρικό δρώμενο   στο οποίο συμπρωταγωνίστησαν μαθητές του σχολείου μας  και  παιδιά του ΚΔΑΠ ΜεΑ Ρόδου   απαντά στις ερωτήσεις μας .

 

-Κ.Τρέχα  πείτε μας πως είναι η συνεργασία σας με τα παιδιά του  κέντρου (ΚΔΑΠ. ΜεΑ Ρόδου ) ;

 

-   Όπως είδατε η συνεργασία με τα παιδιά είναι   άψογη .  Όλες οι δραστηριότητες που   σχετίζονται με το θέατρο αρέσουν πολύ στα παιδιά . Στο  κέντρο    τα παιδιά εκτονώνονται και διασκεδάζουν μέσα από το  θεατρικό παιχνίδι   , το χορό , τη μουσική . Εκφράζονται μέσα από παιχνίδια παντομίμας , αυτοσχεδιασμού . Εκτός του ότι το θέατρο προσφέρει χαρά και διασκέδαση  βοηθά πολύ τα παιδιά  στην  εκφορά του λόγου  , στην κίνηση , τους  παρέχει την ευκαιρία να επικοινωνήσουν , να εκφραστούν , και το σημαντικότερο  τους απελευθερώνει και τους δίνει μεγάλη –πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση .

   -Στο σημείο αυτό θα  ήθελα  να αναφερθώ στην προσπάθεια  που γίνεται από όλη την ομάδα του  κέντρου  .Τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά μέσα από δραστηριότητες που δε σχετίζονται μόνο με το θέατρο , γυμνάζονται ,   δημιουργούν εικαστικά έργα  , αποκτούν ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες με τη βοήθεια μιας ομάδας  ειδικών . Στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης  έχουμε την πολύτιμη βοήθεια της ψυχολόγου μας της κας Άννας Δημητρά ,  έχουμε το γυμναστή μας τον κ.Στεφανή Απόστολη  που είναι και  ο διευθυντής μας  .  Για τα εικαστικά είναι αρμόδιοι η   κ. Σύνθια Καλούση  και ο κ. Πρόδρομος  Κροντήρης . Όλοι , και  φυσιοθεραπεύτριά μας  η κ.Τσαμπίκα Αντωνίου , οι κοινωνικοί λειτουργοί και το  υπόλοιπο προσωπικό , η κ.Σπυριδούλα Καραγιάννη , η κ.Ελένη Κριτσωτάκη , η κ.Μαρία Γιαλλούση –ζητώ συγνώμη αν ξέχασα να αναφέρω  κάποιον – δίνουν καθημερινά τον  καλύτερό τους εαυτό  και έχουν μια όμορφη συνεργασία με τα  παιδιά.

 -Πως σας φάνηκε η συνεργασία με  το σχολείο μας ;

-Εξαιρετική . Θα ήθελα να ευχαριστήσω   ένα –ένα τα  παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση ,  την Ελένη , τη Γεωργία , την άλλη  Γεωργία, τον Κρίστοφερ , τη Ματούλα , τη Τσαμπίκα , τη Δέσποινα , την Αφροδίτη και τη Ντιλέκ  για την  άψογη συνεργασία που είχαμε και την αγάπη  και τον  ενθουσιασμό που έδειξαν   από την αρχή μέχρι το τέλος . Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το διευθυντή του σχολείου σας , τον κ.Τσατταλιό    και βέβαια την κ.Γιαννίκη που  ενθάρρυναν την όλη προσπάθειά και  βοήθησαν  στην υλοποίηση της .

 

-Θα συμβουλεύατε ένα νέο να ασχοληθεί με το θέατρο ;

-Ναι , γιατί όχι; Αν του αρέσει πραγματικά , να το κάνει .

  προβες1

 

Σχολιάστε

Top