Το μαγεμένο γκιζάνι

κατάλογος

της Ευανθίας Κυπριώτη 

Μια φορά είχαμε πάει με τους συμμαθητές μου μια εκδρομή στο φράγμα του ΓΑΔΟΥΡΑ. Καθώς αγναντεύαμε  κάποιοι εργάτες που ήταν εκεί πετούσαν τα μπετά στο ποτάμι εγώ τότε πήγα και τους έκανα παρατήρηση.

Ξαφνικά εμφανίστηκε μια μάγισσα μέσα από το ποτάμι. Ένιωσα φόβο ,πήγα να φύγω αλλά δεν τα κατάφερα , γιατί η μάγισσα  με είχε μεταμορφώσει σε γκιζάνι. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και άρχισε να με κυριεύει ο φόβος .

Η μάγισσα με μεταμόρφωσε και μετά εξαφανίστηκε .Άρχισα να φωνάζω ,μα  κανείς δεν με άκουγε. Μετά από  ώρα είχα συνειδητοποιήσει  ότι οι συμμαθητές μου είχαν φύγει γιατί είχε πιάσει μια δυνατή καταιγίδα .Άρχισα να κολυμπάω για να βρω ένα μέρος να μείνω. Μετά από λίγη ώρα κρύφτηκα δίπλα σε ένα βράχο.

Ξαφνικά πετάχτηκε από πίσω ένας καρχαρίας. Άρχισα να τρέχω, φοβήθηκα .Είχα κουραστεί και είπα

-πάει τελείωσα…

Ύστερα γύρισα πίσω και είδα ότι είχε εξαφανιστεί έκατσα να ξεκουραστώ , Κοίταξα γύρω μου και ακριβώς δίπλα μου είχα δει δύο μπισκοτάκια .Τα είχα ρίξει εγώ για να τα φάνε τα ψαράκια , μάλλον δεν τα τίμησαν. Με αυτά ξεγέλασα την πείνα μου.

 Σε μια γωνιά βρήκα ένα ψαράκι πήγα και το πλησίασα.

-Τι έχεις το ρώτησα;

-Να , δεν  είμαι αληθινό ψάρι , μια μάγισσα με μεταμόρφωσε !

Κι εμένα! Απάντησα.

-Πώς σε λένε ;

-Γιώργο .

-Βρε Γιώργο εσύ είσαι ;  Ο Κωστής είμαι

-ΑΧ’!! Χάσαμε τις οικογένειες μας.

-Πρέπει να κάνουμε , κάτι να βρούμε  κάποιον να μας βοηθήσει να ξαναγίνουμε άνθρωποι. Θες να με ακολουθήσεις ;Οι δυο μας θα τα καταφέρουμε καλύτερα .

 -Ναι ,Κωστή έχεις δίκαιο.

Ξαφνικά είδα πάλι τον  καρχαρία να έρχεται κατά πάνω μας  και φώναξα στον Γιώργο.

-Γιώργο τρέχα , μας κυνηγάει καρχαρίας τρέξε!

 Αφού  κρυφτήκαμε,  κάτσαμε να ξεκουραστούμε και τότε άρχισε να νυχτώνει. Ένιωθα  μοναξιά ,  παρόλο που ήμουν με τον Γιώργο. Αισθανόμουν ότι ζούσα μόνο εγώ εδώ κανείς άλλος. Τι θα απογίνω σκεφτόμουν , είμαι εδώ , ένα μικρό γκιζάνι μαζί με ένα ψαράκι του γλυκού νερού . Κανείς δεν ξέρει που βρισκόμαστε .Άραγε θα με ψάχνουν οι δικοί μου ; Ξαφνικά  βλέπω  τον καρχαρία να έρχεται κατά πάνω μου .Την ώρα που πήγαινε να με  καταβροχθίσει ένιωσα ένα σκούντημα .Και βέβαια ήταν όνειρο…Υπάρχουν καρχαρίες στα  νερά της Ρόδου ;

 assets_LARGE_t_183762_54065319_type12128

Σχολιάστε

Top