Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

36cc45d886f5c8bb344e8d1f876bee11

Στο πνεύμα των εορτών   σας παρουσιάζουμε μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες που  δημιούργησαν μαθητές της Α1 τάξης .

 

Μια φορά κι έναν  καιρό  ήταν   μια οικογένεια πάρα πολύ φτωχή , που ήταν άστεγοι. Παραμονή Χριστουγέννων την περάσανε έξω στο κρύο κάτω  από ένα κτήριο , τα Χριστούγεννα το ίδιο, ήξεραν πως δε θα αλλάξει κάτι. Να και έφτασε παραμονή  Πρωτοχρονιάς .Η οικογένεια αυτή είχε δύο παιδιά την Κλερ και το Σαμ. Ο Σαμ παραπονεμένος ρώτησε τον μπαμπά του « Μπαμπά τι είναι τα Χριστούγεννα ;»  και ο μπαμπάς απάντησε  : « Τα Χριστούγεννα παιδί μου  γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού  και την Πρωτοχρονιά γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου ανταλλάσσοντας δώρα. Τότε το παιδί έκατσε λίγο , σκέφτηκε  και είπε : « μπαμπά γιατί δε γιορτάζουμε κι εμείς  με τόση χαρά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά  ανταλλάσσοντας δώρα και μένουμε  κάτω από ένα κτήριο  στο κρύο , αντί να  έχουμε το σπίτι μας με ένα δέντρο κι ένα ζεστό τζάκι ; Ο μπαμπάς στεναχωρημένος του απαντά : «Παιδί μου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα .Δεν μας παίρνει κανένας στη δουλειά .Έτσι , δεν μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Το μόνο δώρο όμως που θα μπορέσω  να σου κάνω είναι να σε αγαπώ και να σε φροντίζω  για όλη μου τη ζωή. Γιατί αυτό είναι το βασικότερο νόημα των Χριστουγέννων. Να αγαπάμε και να βοηθάμε τον άλλο.»  Έτσι , η φτωχή οικογένεια παρέμεινε φτωχή , όμως αγαπούσε ο  ένας τον άλλον  και έμειναν για πάντα ευτυχισμένοι ,έστω και χωρίς λεφτά .

 

Σκιαδενή Κ , Αλεξάνδρα  Κ, Βάσω Κ

 

 

 

Κάποια Χριστούγεννα ήταν ένα χρυσό δέντρο που κανένας δεν το ήθελε να το πάρει σπίτι του και να το στολίσει. Μόνο ένας το πήρε , ο Σκρουτζ .Αυτός νόμιζε  ότι θα του φέρει πλούτο. Όλοι οι συγγενείς του  έλεγαν  ότι  τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι , κι ειδικά οι πλούσιοι , δεν πρέπει να ζητούν λεφτά αλλά να δίνουν. Όμως ο Σκρουτζ δεν τους άκουγε και καμάρωνε το δέντρο του .Το πρωί των Χριστουγέννων , μόλις ξύπνησε ο Σκρουτζ , κατέβηκε από την κρεβατοκάμαρά του  στο δέντρο για να δει αν ο Άι Βασίλης του έφερε αυτό που ήθελε , δηλαδή λεφτά. Ο  Άη Βασίλης δεν του χε φέρει τίποτα , γιατί ήταν  τσιγκούνης και αχαΐρευτος και δεν άκουγε κανένα .Το ίδιο βράδυ όμως ,  ο Άγιος Βασίλης  εμφανίστηκε στο όνειρο του Σκρούτζ και του εξήγησε όλα τα καλά που έχουν τα Χριστούγεννα , του είπε να προσέχει τι κάνει και εκείνος  κατάλαβε το λάθος του και από τότε αγάπησε τα  Χριστούγεννα  και  δε σκεφτόταν μόνο τα λεφτά.

 

Χρήστος  Κ , Αλέξανδρος Δ. , Λευτέρης Ι

 

Μια φορά  και ένα καιρό ήταν ο Jacob Sartorious  που τον αγαπούσαν πολλά  κορίτσια. Μερικά κορίτσια έκοβαν και τις φλέβες τους που λέει ο λόγος …μέχρι που ακούστηκε ότι θα έρθει Ρόδο από Αμερική. Θα έκανε συναυλία Χριστουγεννιάτικη .Όταν το έμαθαν τα κορίτσια ενθουσιάστηκαν. Άρχισαν να τσιρίζουν .Κλαίγανε  και  τον περίμεναν με χαρά. Ο τραγουδιστής έκανε ένα διαγωνισμό στο Fb ,όποια κοπέλα έχει το πιο ωραίο δέντρο  θα την επισκεφτεί στο σπίτι της. Τα κορίτσια ανέβαζαν φωτογραφίες  τα δέντρα τους στο Fb  μέχρι που ήρθε ο διαγωνισμός.

Ο Jacob επέλεξε ένα πολύ φτωχό κοριτσάκι το οποίο έπασχε από μια σπάνια αρρώστια  και της είχαν μείνει 6 μήνες ζωή. Ο Jacob την επισκέφτηκε  στο σπίτι της .Το κορίτσι άρχισε να κλαίει από συγκίνηση. Ο Jacob τη λυπήθηκε και αποφάσισε να τη  βοηθήσει δίνοντάς της χρήματα  και ένα εισιτήριο για την Αμερική. Εκεί το κορίτσι , πήγε σε μια κλινική , σώθηκε και από τότε ο Jacob έμεινε  δίπλα της.

 

Ειρήνη Α,   Μιλένα Γ,  Νικολέτα Ζ , Κλάρα  Ζ

 

 

Μια φορά  και έναν καιρό , ήταν ο Έρβις , ο Γεράσιμος και ο Νίκος .Και οι τρεις ήταν οικογενειάρχες αλλά ζούσαν μια ζωή φτωχοί. Μια μέρα τους ήρθε  να πάρουν ένα λαχείο. Την πρώτη φορά απέτυχαν  και λένε , «δεν πάει στο καλό ας πάρουμε το πρωτοχρονιάτικο λαχείο.» Έβλεπαν τα τυχερά νούμερα στην τηλεόραση. Ολόιδια με τα δικά τους. Κέρδισαν 1 εκατομμύριο λίρες. Όταν είδαν τους αριθμούς τους και οι τρεις  χάρηκαν πάρα πολύ και σκεφτόντουσαν τι θα αγοράσουν. Μετά από δύο μέρες πήρε ο καθένας το  μερίδιό του. Αποφάσισαν να πάρουν όμορφα σπίτια , δώρα  για τα παιδιά τους και κοσμήματα για τις γυναίκες τους. Ήταν πολύ ευτυχισμένοι και από τότε ζήσαν  αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Έρβις Κ , Γεράσιμος  Κάτ, Νίκος Κ

 

 

Κάποτε στο Λονδίνο , παραμονή Χριστουγέννων  ήταν , ζούσε  ένα μικρό παιδί που το έλεγαν Όλιβερ. Ο  Όλιβερ ήταν  ορφανός και έμενε στο πιο παλιό  ορφανοτροφείο της  πόλης . Μια μέρα όταν κοιμόταν είδε στα όνειρά του να του λέει ο  Άγιος Βασίλης ότι θα γίνει πλούσιος μετά τα Χριστούγεννα .Ο μικρούλης Όλιβερ σκεφτόταν μόνο αυτή τη μέρα .Σε  ένα άλλο όνειρο  είχε δει πως ο Άγιος Βασίλης  είχε λίστες από φτωχούς ανθρώπους  ενώ με πλούσιους όχι .Δεν είχε καταλάβει γιατί. Ώσπου μια μέρα μια οικογένεια υιοθέτησε τον Όλιβερ. Η οικογένεια  ήταν πλούσια όπως είδε στο όνειρο.Τα Χριστούγεννα είχε πάει στο δέντρο αλλά δεν είδε τίποτα .Τότε κατάλαβε το όνειρο. Οι φτωχοί είναι ευτυχισμένοι ενώ οι πλούσιοι δεν είναι καθόλου.

Σταυρος Κ  , Σπύρος  Β , Ενιέλ Γ

 

 

Σχολιάστε

Top