ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα τελευταία χρόνια οι μαθητές έχουν συνηθίσει στα online μαθήματα (webex, skype κλπ) λόγω των συνθηκών. Είναι όμως σημαντική η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση για μια σειρά από λόγους.

Αρχικά, οι μαθητές  μπορούν να συμμετέχουν πιο πολύ στο μάθημα όταν ο δάσκαλος είναι κοντά τους. Υπάρχει άμεση επαφή, επικοινωνία και αλληλεπίδραση. Ο δάσκαλος μπορεί να αποδώσει καλύτερα στο μάθημα και οι μαθητές μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Επιπλέον, για κάποιους είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν το μάθημα μέσα από μια οθόνη. αρχείο λήψης (1)

Επιπλέον, όσον αφορά τα  διαλείμματα, μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε με τους συμμαθητές μας. Να μιλήσουμε για θέματα που μας απασχολούν. Να πούμε τα νέα μας.  Ακόμα να παίξουμε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Επίσης, στα εξ αποστάσεως μαθήματα  μέσω υπολογιστή είναι ευκολότερο να βαρεθείς και να αποσπαστεί η προσοχή σου ενώ στο σχολείο η φυσική παρουσία του δασκάλου σε κρατάει σε μια εγρήγορση. Τέλος οι εκπαιδευτικοί αποκτούν μια καλύτερη και συνολική εικόνα για τους μαθητές με βάση την συμμετοχή τους στο μάθημα και τις άλλες σχολικές δραστηριότητες.

Συνοψίζοντας, η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

 Θάνος Κάκκος Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης