ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ !

    Η Γαλλία αποτελεί μια από τις ωραιότερες χώρες στην δυτική Ευρώπη, με τον πληθυσμό της να ανέρχεται στους 68.000.000 κατοίκους, από τους οποίους οι περισσότεροι ζουν στην πρωτεύουσα, το Παρίσι.Screenshot_1

   Η Γαλλία φημίζεται για τα αξιοθέατα της, όπως τον περίφημο πύργο του Άιφελ.   Ο πύργος βρίσκεται στο πεδίο του Άρεως του Παρισίου, ενώ ακόμη κατασκευάστηκε το 1889 και με ύψος 324 μέτρα ήταν το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Απαρτίζεται από τρία επίπεδα, που είναι προσβάσιμα με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Τέλος, αποτελεί το εθνικό σύμβολο της Γαλλίας και συγκεκριμένα του Παρισιού.

 Screenshot_3  Ένα εξίσου σημαντικό αξιοθέατο της χώρας είναι του μουσείο του Λούβρου, που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα μουσεία παγκοσμίως. Σε αυτό εκτίθενται έργα τέχνης από πασίγνωστους καλλιτέχνες, όπως από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον  Βαν Γκονγκ και πολλούς άλλους. Τέλος, το μουσείο διακρίνεται και για το πρωτότυπο και επιβλητικό σχήμα του.

   Εκτός από τα αξιοθέατά της, η Γαλλία διακρίνεται και για την γαστρονομία της και συγκεκριμένα για την ζαχαροπλαστική. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος αυθεντικά Γαλλικά κρουασάν και μακαρόν, αφού οι γεύσεις τους θα τον αφήσουν έκπληκτο. Ακόμη, οι Γάλλοι είναι και φημισμένοι οινοπαραγωγοί, αφού εξάγουν κρασιά σε όλο τον κόσμο.

   Τέλος το κλίμα της Γαλλίας είναι παρόμοιο με το δικό μας ,δηλαδή έχουν ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

    Συμπεραίνοντας, η Γαλλία αποτελεί μία χώρα που σίγουρα αξίζει κάποιος να επισκεφτεί και να γνωρίσει.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΚΟΤΣΗΣ

ΘΑΝΟΣ ΚΑΚΚΟΣ

Α΄2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης