O 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Την Κυριακή 13-11-2022 διεξάγεται για άλλη μια χρονιά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με έναρξη από τον Μαραθώνα. Είναι μια ιστορική διαδρομή που ξεκινά από τον Μαραθώνα, ακολουθεί ο Τύμβος του Μαραθώνα και μέσω της Λ. Μαραθώνος οι αθλητές οδεύουν προς το κέντρο της Αθήνας και καταλήγουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στο ενδιάμεσο της διαδρομής υπάρχουν πολλοί σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών. Η συμμετοχή των δρομέων κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακή. Απ’ όλο τον κόσμο έρχονται για να παρευρεθούν σε αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος τηςScreenshot_6 ηλικίας τους.

Διεξάγεται και παιδικός αγώνας των 1.200 μ. για τους μαθητές των δημοτικών αλλά και αγώνας των 5 χλμ για άτομα άνω των 12 ετών.

Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο και την Κυριακή για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε όσους δρομείς/αθλητές τερματίσουν απονέμεται συλλεκτικό μετάλλιο που η μια του όψη απεικονίζει τους δρομείς με ένα κλαδί ελιάς και ένα αέτωμα που συμβολίζει τον Παρθενώνα, ενώ στην πίσω του όψη απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η ιστορία του Μαραθωνίου είναι πολύ παλιά, όταν ο στρατιώτης Φειδιππίδης, πάνοπλος μετά την μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ., έτρεξε να μεταφέρει την είδηση της νίκης κατά των Περσών στην Αθήνα λέγοντας την ιστορική λέξη «νενικήκαμεν».  Έτρεξε ασταμάτητα όλη την απόσταση για να μεταφέρει το μήνυμα και άφησε την τελευταία του πνοή αμέσως μετά.

               Καλογερόπουλος  Νικόλας Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης