ΤΟ ΒΟΥΝΟ … «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ»

Το πιο πολύχρωμο βουνό στον κόσμο βρίσκεται στο Περού και ονομάζεται Vinicunca. Συγκεκριμένα βρίσκεται στις Περουβιανές Άλπεις, κοντά στο ιερό όρος Ausangate, σε υψόμετρο 5.200 μέτρων και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την απίστευτη παλέτα χρωμάτων που συναντά κανείς σε όλη την έκτασή του.

   Μάλιστα, το National Geographic το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στα 100 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του.    Στο όρος Vinicunca, λοιπόν, συναντώνται σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου με επιφάνειες «βαμμένες» με κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, ροζ, μωβ και τιρκουάζ να δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης.

   Η ονομασία του βουνού σημαίνει «το βουνό των επτά χρωμάτων», ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποκαλούν και ως το «βουνό ουράνιο τόξο» λόγω της σπάνιας πολυχρωμίας που το χαρακτηρίζει.    Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται στην ύπαρξη μεταλλικών στοιχείων στο υπέδαφος, τα οποία «αποκαλύφθηκαν» με το λιώσιμο των πάγων, που προξένησε η αύξηση της θερμοκρασίας.

   Για να το προσεγγίσει κανείς θα χρειαστεί περίπου 6 ημέρες πεζοπορίας, αλλά αξίζει τον κόπο και ιδιαίτερα για τους λάτρεις της φύσης,των οποίων ο κόπος θα ανταμειφθεί σίγουρα, μόλις αντικρίσουν αυτό το φυσικό τοπίο μπροστά τους.

Σοφία Καλλίτση Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης