Ένα μαγευτικό διήμερο στο Πήλιο

Η περιοχή του Πηλίου, ενός βουνού στον νομό Μαγνησίας κοντά στον Βόλο, γεμάτο χωριά όπως η Μακρινίτσα, Χάνια Βιζίτσα, Μηλιές, Πορταριά, Άγιος Λαυρέντιος, κ.ά. είναι ένας μοναδικός  προορισμός τον οποίο προτείνω ανεπιφύλακταScreenshot_13 να επισκεφτεί κάποιος όχι μόνο την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για διάφορους και ποικίλους λόγους. Αρχικά, είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αποδράσουν για λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς και το άγχος των αστικών κέντρων, καθώς αποτελεί μια κατάφυτη τοποθεσία, όπου επικρατεί η ησυχία και η γαλήνη. Επιπλέον, υπάρχουν μοναδικά υψώματα από τα οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς μια υπέροχη θέα, η οποία απλώνεται μέχρι και το λιμάνι του Βόλου. Τέλος, η αρχιτεκτονική των σπιτιών αποτελεί ένα θέαμα, όπως επίσης και ένα «θαύμα» για το πώς αυτή έχει διασωθεί μέσα στους αιώνες.

Στο Πήλιο υπάρχει μια σειρά από αξιοθέατα, αλλά και τοποθεσίες, τις οποίες αξίζει να δει ο κάθε επισκέπτης. Αρχικά, το μονοπάτι των Κενταύρων είναι μία σύντομη, αλλά πανέμορφη διαδρομή μέσα από ένα δάσος γεμάτο καταπράσινα δέντρα και εκθαμβωτικά λουλούδια που καθώς το διασχίζει κανείς μπορεί να απολαύσει το θρόισμα των φύλλων και τον ήχο από το νερό  που κυλάει στα ρυάκια, των οποίων το πέρασμα επιτυγχάνεται με καμπυλωτές γεφυρούλες, οι οποίες ολοκληρώνουν την ομορφιά αυτού το τοπίου. Επιπλέον, η Πορταριά, η οποία αποτελεί ένα χωριό του Πηλίου γεμάτο με γραφικά σοκάκια, πλατείες με μοναδική θέα, όπου υπάρχουν αμέτρητες ταβέρνες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, τουριστικά μαγαζιά, είναι αναμφίβολα μια τοποθεσία που θα μείνει αξέχαστη Screenshot_15στη μνήμη κάθε επισκέπτη. Τέλος, οι Μηλιές είναι ένα ακόμη χωριό του Πηλίου με υπέροχη θέα, το οποίο γεμάτο με αρχοντικά που μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή έχει χαρακτηριστεί ως μικρογραφία του Πηλίου και αξίζει να το επισκεφτούμε μόνο  για έναν χαλαρωτικό, αλλά ταυτόχρονα και απολαυστικό περίπατο, όπως επίσης και για μια βόλτα με τον Μουτζούρη, το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου  που ακολουθεί μια διαδρομή από τον Βόλο στις Μηλιές και το αντίστροφο.

Αν και οι διακοπές σε άλλες χώρες και γενικότερα  σε δημοφιλούς και ακριβούς προορισμούς μπορεί να μας φαντάζουν υπέροχες στο μυαλό, υπάρχουν μοναδικές τοποθεσίες σε λίγες ώρες απόσταση  από την πόλη οι οποίες μπορούν πραγματικά να μας προσφέρουν αξέχαστες οικογενειακές διακοπές γεμάτες ζεστασιά και αγάπη.Γι αυτό σας  συνιστώ  την επόμενη φορά που θα αναζητείτε  ένα ταξίδι μακρινό ή  κοντινό βάλτε στη λίστα  σας και το Πήλιο και θα μείνετε έκπληκτοι από το πόσες ομορφιές και αναμνήσεις μπορεί να σας προσφέρει.

 Σοφία Κουβελιώτη Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης