FOOTBALL3 ΠΩΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Το ποδόσφαιρο είναι ένας ενωτικός παράγοντας σε ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόγραμμα football3 είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει τα παιδία που συμμετέχουν μαθαίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές για τη ζωή τους και επιτρέποντάς τους να αντιληφθούν από πρώτο χέρι θέματα ανισότητας.

Αυτό το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να συζητήσουνε και να παίξουνε  πολιτισμένα σε ένα ματς ποδοσφαίρου και ονομάζεται έτσι λόγω των τριών ημιχρόνων του. Το πρώτο από τα οποία είναι η συζήτηση πριν τον αγώνα, που ξεκινάει μετά την προθέρμανση και συμπεριλαμβάνει τη σχεδίαση των κανόνων του αγώνα, μία ιδέα που άρχισε στην Κολομβία και αλλάζει τελείως το ποδόσφαιρο, που στηρίζεται πολύ στο street football.

Μετά τη σχεδίαση των κανόνων, ο αγώνας αρχίζει. Μέσα στον αγώνα δεν υπάρχει διαιτητής και τα παιδιά που συμμετέχουν πρέπει να μάθουν να τηρούνε τους κανόνες μόνοι τους. Μετά τον αγώνα τα παιδιά συνομιλούν για τις συμπεριφορές τους και την συμπεριφορά των άλλων. Το football3 εστιάζει στην ένταξη των μεταναστών και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα ανισότητας. Οι ομάδες είναι μπερδεμένες για να υποστηρίζεται η ισότητα και πολλά θέματα συζητούνται από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το football3 είναι ένα πρόγραμμα που όχι μόνο βοηθά ενάντια ανισότητα μα ευαισθητοποιεί παιδιά για να πολεμήσουν απέναντι στα προβλήματα της ανισότητας με ένα εκπαιδευτικό και όμορφο τρόπο. ,

Χρήστος Ζαχαράκης  Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης