Γιατί να επισκεφθείτε την Ακρόπολη !

 Η Ακρόπολη αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα και ιστορικότερα μνημεία της αρχαίας Αθήνας και γενικά της Ελλάδας. Μάλιστα ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1987 και ελκύει εκατομμύριους επισκέπτες κάθε χρόνο. Στην Ακρόπολη βρίσκονται πολλά όμορφα κτίσματα όπως είναι το Ερεχθείο και ο ναός της άπτερου νίκης αλλά το σημαντικότερο από τα οποία είναι ο Παρθενώνας, ένας τεράστιος ναός αφιερωμένος στη θέα Αθηνά.

Η κατασκευή των κτιρίων της Ακρόπολης άρχισε τον 6ο αιώνα π.Χ. αλλά καταστράφηκαν κατά την λεηλασία των περσών στην Αθήνα. Αργότερα ξανά κτίστηκαν οι ναοί πολύ πιο μεγάλοι και φανταχτεροί από τους παλαιότερους. Με αυτόν τον τρόπο η Ακρόπολη κατασκευάστηκε με την μορφή που γνωρίζουμε εμείς σήμερα και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Επίσης τα καταστήματα που την περιτριγυρίζουν την κάνουν το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ξεκούραση για όλες τις εποχές του χρόνο

 Ένα ακόμα θετικό στοιχείο της ακρόπολης είναι και η γεωγραφική της θέση καθώς προσφέρει στον επισκέπτη μια καταπληκτική θέα. Επίσης  η περιοχή στην οποία είναι κτισμένη είναι σχετικά θερμή πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί μια ιδανική  ευκαιρία χαλάρωσης αλλά και απελευθέρωσης από την κουραστική καθημερινότητα που ζούμε οι περισσότεροι στην Ελλάδα αλλά και έξω από αυτήν. Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάστηκε βοηθάει οποίον την επισκεφθεί να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι, αλλά και να προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό για αυτό το σπουδαίο ιστορικό μνημείο.

Σταύρος Κωστρίβας

Εικόνα1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης