ΜΟΥΣΕΙΟ … ΚΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Screenshot_20Η τέχνη είναι ξεκάθαρα υποκειμενική, γι’ αυτό τον λόγο μια πολύ καλή επιλογή αν βρίσκεστε στις ΗΠΑ είναι το «Μουσείο Κακής Τέχνης» στην Μασαχουσέτη. Το συγκεκριμένο μουσείο έχει πολλά ενδιαφέροντα και περίεργα εκθέματα.

Το μουσείο ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1993 και δέχτηκε για πρώτη φορά επισκέπτες τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Φιλοξενεί πολλά «γνωστά» έργα τα οποία αριθμούνται περίπου στα 600. Οι δημιουργοί των έργων αυτών αποσκοπούσαν σε ένα έργο με όμορφο αποτέλεσμα αλλά κάτι πήγε λίγο «στραβά». Παρά το όνομα του μουσείου, τα εκθέματα αυτά δεν είναι τόσο «κακά», έτσι ώστε να μπορούν να εκτεθούν. Για να συμπεριληφθεί ένα έργο στην συλλογή πρέπει να έχει ενδιαφέρουσες ατέλειες, χωρίς φυσικά να είναι βαρετό ή «φτηνό».

Το μουσείο βρισκόταν αρχικά σε ένα υπόγειο, άρχισε, όμως να προσελκύει το ενδιαφέρονScreenshot_21 πολλών, κι έτσι οι χώροι αλλά και τα εκθέματά του αυξήθηκαν. Το σλόγκαν του; «Η Τέχνη είναι τόσο κακή για να περάσει απαρατήρητη».

Το μουσείο λειτουργεί όλο τον χρόνο και μπορείτε, φυσικά, να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά  με τους εργαζόμενούς του. Διαθέτει, επίσης, την δική του ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μία επίσκεψη και τα εκθέματά του. Καλή διασκέδαση!

Αγγελική Ιωάννου Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης