Γευστικές Απολαύσεις της Ασίας

ΑΣΙΑ
-
Εισαγωγή:
Η Ασία είναι παγκοσμίως γνωστή για τη διαφορετική κουλτούρα της, τις συνήθειές της, τα ήθη και τα έθιμά της. Ιδιαίτερα, η κουζίνα της Ασίας είναι χαρακτηριστικό της ηπείρου, καθώς είναι γεμάτη με πολλά μπαχαρικά, διάφορες σάλτσες και γενικότερα πεντανόστιμα και πρωτότυπα τοπικά πιάτα! Παρακάτω παρουσιάζονται παραδοσιακά φαγητά από την Ινδία, την Ιαπωνία, τις Μαλδίβες, τις Φιλιππίνες, και, τέλος, την Σρι Λάνκα.
-
Ινδία:
- Samosa:
Τηγανητό ή ψητό τριγωνικό σνακ, γεμιστό με λαχανικά, συνήθως, πατάτα, κρεμμύδι και φασόλια και σερβίρεται με σάλτσα μέντας. Και μαζί με όλα αυτά μπορείτε να βάλετε και μερικά τηγανητά τσιπς μπανάνας, μπάμιες bhindi masala με μπαχαρικά, τραγανή τηγανητή γκοφρέτα Papri chaat με βραστές πατάτες και ρεβίθια και λίγο gaajar halwa με καρότο και γάλα.
-
Ιαπωνία:
-
Onigiri
Τα onigiri είναι μπάλες από ρύζι, συχνά γεμισμένες με άλλα υλικά όπως τόνο, σολομό, αυγά σολομού, προτού τυλιχτούν σε φύκι.
-
Μαλδίβες:
-
Ø Dakjuk (πηχτή κοτόσουπα)
Το Dakjuk είναι ένα είδος Κορεάτικου κουάκερ που γίνεται με κοτόπουλο. Ενώ η κορεάτικη κουζίνα είναι συχνά πικάντικη, το dakjuk δεν είναι. Οι ασθενείς και τα παιδιά είναι αυτοί που τρώνε πιο συχνά dakjuk στην Κορέα. Το Dakjuk διαφέρει από τη κλασική σούπα κοτόπουλου που συνηθίζεται στις δυτικές χώρες σαν συνταγή, σαν γεύση και λόγω συστατικών.
-
Φιλιππίνες:
-
Adobo
Το Adobo ή Adobar είναι ένα πιάτο, όπου τα συστατικά του (κρέας και λαχανικά) μαρινάρονται σε ένα μείγμα από πάπρικα, ρίγανη, αλάτι, σκόρδο, ξύδι για την διατήρηση και την ενίσχυση της γεύσης του.
-
Caldereta
Το Caldereta είναι ένα δημοφιλές πιάτο στις Φιλιππίνες, ειδικά στο Luzon Island. Τα συστατικά είναι ώμοι κατσίκας με πάστα ντομάτας και συκώτι. Είναι ένα στιφάδο κατσίκας που γίνεται με ντομάτες, πατάτες, μπαχαρικά, συκώτι, ελιές, πιπεριές και καυτερές πιπεριές.
Στην Φιλιππινέζικη κουζίνα, το pancit είναι noodles, ένα είδος χυλοπίτας που υιοθετήθηκε από την Κινέζικη κουζίνα. Ο όρος pancit σημαίνει κυριολεκτικά «βολικό φαγητό».
-
Σρι Λάνκα:
-
Ø Wattakka Kalu Pol (pumpkin curry)
Το Wattakka Kalu Pol είναι ένα χορτοφάγο πιάτο στο οποίο υπάρχει ποικιλία συνταγών. Μπορεί να μαγειρευτεί με κάρυ, πράσινο τσίλι, γάλα καρύδας καθώς και τριμμένη καρύδα.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.









