Γευστικές Απολαύσεις της Ωκεανίας

9

Τα φαγητά της Ωκεανίας έχουν ως κοινά υλικά το κρέας είτε σε κιμά είτε σε κομμάτια αλλά και το τυρί. Το καθένα τους όμως  έχει διαφορετική δομή και χαρίζει ξεχωριστή γεύση. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα δέκα πιο γνωστά πιάτα της  Ωκεανίας.

 1         

Κρεατόπιτα: Η κρεατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο και απαραίτητο συνοδευτικό των ποδοσφαιρικών βραδιών. Η ζύμη είναι συνήθως κυκλική και περικλείει μοσχαρίσιο κιμά, σάλτσα gravy και λίγο χυμό ντομάτας.

2

Lamington: το Lamington είναι ένα σπογγώδες γλυκό με γέμιση μαρμελάδας ή κρέμας, είναι απολαυστικά βουτηγμένο στη σοκολάτα και καλυμμένο με καρύδα.

 

3

 

Pavlova: χρησιμοποιεί σαν βάση της τη μαρέγκα, έχει τραγανή κρούστα, ελαφρύ εσωτερικό και συνήθως γαρνίρεται με φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα και σαντιγί.

4

Burger: ένα burger που περιλαμβάνει από τηγανητό αβγό με τον κρόκο να «τρέχει», τυρί και μπέικον, μέχρι ανανά και κέτσαπ. Επίσης, μια από τις πιο χαρακτηριστικές προσθήκες στα burger τους, είναι οι λεπτοκομμένες φέτες από παντζάρι.

5

PotatoesCake: Φανταστείτε μεγάλα, στρογγυλά, πεπλατυσμένα κομμάτια πατάτας, τα οποία τηγανίζονται αφού έχουν βουτηχτεί στο ίδιο κουρκούτι από το οποίο περνάει και το ψάρι. Θα μπορούσαν να αποτελούν ένα πιάτο από μόνες τους, καθώς εύκολα μπορεί να προστεθεί κάποια γαρνιτούρα λαχανικών ή σάλτσας από πάνω, συνήθως όμως αποτελούν τα chips του θερμιδικά αμαρτωλού.

6

VanillaSlice: μοιάζει με το γαλλικό μιλφέιγ. Πρόκειται για άφθονη κρέμα ζαχαροπλαστικής πατικωμένη ανάμεσα σε δύο χοντρουλά φύλλα σφολιάτας και πασπαλισμένη από πάνω με ζάχαρη άχνη.

7

Γαρίδες Κοκτέιλ: Φτιάχνεται με βραστές γαρίδες μέσα σε μια σάλτσα από μαγιονέζα και ντομάτα, σερβιρισμένες σε ποτήρι, συχνά μαζί με μαρουλόφυλλα.   

 8

Rolls με τυρί και bacon: Mοιάζουν πολύ με ατομικά πιτσάκια. Είναι μια στρογγυλή αφράτη ζύμη με κομμάτια bacon και τριμμένο τυρί από πάνω. Δεν είναι μια υγιεινή επιλογή, αλλά είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από hangover. Είναι ένα απλούστατο έδεσμα και προτιμάται πολύ για μεσημεριανό σνακ.

 9

Fairy bread: Πρόκειται για μια πολύ αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων Αυστραλών, που φτιάχνεται απλά με μια φέτα ψωμί του τοστ, αλειμμένη με βούτυρο και πασπαλισμένη με πολύχρωμη τρούφα. Το ψωμί κόβεται συνήθως σε τρίγωνα και κατασπαράσσεται σε χρόνο dt.

 

10

Bbq : Παϊδάκια, λουκάνικα – συχνά τυλιγμένα με ψωμί και κέτσαπ – αλλά και κοτόπουλο, θαλασσινά και καγκουρό , όλα ψητά στα κάρβουνα μιας ψησταριάς στην πίσω αυλή ενός σπιτιού είναι ό, τι πιο αυστραλέζικο μπορεί να φάει κανείς.

Σχολιάστε

Top