Γευστικές Απολαύσεις της Αμερικής

2

Αμερικάνικη Κουζίνα

 

Η αμερικάνικη κουζίνα αποτελείται κυρίως απο πικάντικα και ιδιαίτερα φαγητά ενώ παρουσιάζει πολλές διαφορές από την Ευρωπαική κουζίνα.  Ο Καναδάς φημίζεται κυρίως για το καπνιστό κρέας , οι ΗΠΑ για το τσιζκέικ και το Μεξικό για το burrito και το  guacamole. Αναλυτικότερα :

 

1

Αμερικάνικο Cheesecake

Το cheesecake είναι γλυκό που αποτελεί από δύο τουλάχιστον στρώσεις, από τις οποίες η παχύτερη αποτελείται από ένα μίγμα μαλακού τυριού, αυγών και ζάχαρης. Το κατώτερο στρώμα ή βάση αποτελείται από θρυμματισμένα μπισκότα, ζύμη ή σπογγώδες κέικ. Στο τελικό στρώμα το γλυκό διακοσμείται με μαρμελάδα ή φρούτα. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός παραλλαγών, πχ. ψημένο ή ψυγείου, με αυγά ή χωρίς, με φρούτα αντί για μαρμελάδα, με τυρί ρικότα, ξινή κρέμα ή μυζήθρα αντί για τυρί κρέμα.

 

 

2

 Burrito

Το μεξικάνικο… σουβλάκι που κάνει θραύση ανά τον κόσμο, στο Μεξικό αποτελεί το παραδοσιακό πιάτο της πόλης Ciudad Juárez. Το αυθεντικό burrito είναι μικρό και λεπτό με ένα ή δύο συστατικά στη γέμιση της τυλιγμένης τορτίγιας, τα οποία είναι συνήθως κρέας ή ψάρι, πατάτες, ρύζι φασόλια, τυρί asadero (μεξικάνικο τυρί) και chile relleno (γεμιστή πιπεριά).  Το burrito αποτελεί για πολλούς το ιδανικό… πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, κυρίως στο βόρειο μέρος της χώρας, όπου είναι και πιο δημοφιλές.

 

 

3

Chivito

Το Chivito είναι το εθνικό φαγητό της Ουρουγουάη και πρόκειται για ό,τι πιο νόστιμο και ανθυγιεινό μπορεί να συγκεντρωθεί ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού. Και steak και μπέικον και τυριά και ζαμπόν – και τηγανητό αυγό, για να ολοκληρωθεί η υπερβολική δόση χοληστερίνης. Η λέξη “chivito” σημαίνει “κατσικάκι” και το εθνικό σάντουιτς της Ουρουγουάης πήρε το όνομά του όταν το 1946, Έστε, μία πελάτισσα από τη βόρειο Αργεντινή ζήτησε κατσικάκι. Το πιάτο δεν υπήρχε στο μαγαζί και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να της παρουσιάσει σαν chivito ένα σάντουιτς δικής του έμπνευσης, το οποίο έμεινε στην Ιστορία.

 

 

2

Coxinhas

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή streetfood της Βραζιλίας. Είναι κροκέτες γεμισμένες με ένα μίγμα από κρέμα τυριού και κοτόπουλο. Είναι ιδανικό πιάτο για όσους διστάζουν να δοκιμάσουν την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα με τα αμέτρητα κρέατα. Η εξωτερική τους επιφάνεια είναι τραγανή και το εσωτερικό μαλακό και ρευστό.

 

 

γουακ

Guacamole

Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο.  Έχει τις ρίζες τις στους Αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη Μεξικάνικη και Αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες. Το κύριο συστατικό του είναι πολτοποιημένο αβοκάντο με αλάτι. Σε μερικές συνταγές προστίθεται ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, χυμός λάιμ, τσίλι, γιαούρτι και διάφορα άλλα καρυκεύματα.  Συνήθως σερβίρεται μεμερικές ψημένες πίτες τορτίγιας κομμένες σε τρίγωνα.

 

 

 

Σχολιάστε

Top