ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

1

 

Αξιοθέατα της Ασίας

 

Η Ασία είναι η μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη μας, με 52 χώρες να τη στολίζουν, από τις οποίες η κάθε μία έχει τον δικό της πολιτισμό, συνήθειες, ήθη και έθιμα καθώς και αξιοθέατα που τις κάνουν μοναδικές. Τα παρακάτω αξιοθέατα στολίζουν τις χώρες Ινδία, Κίνα, Μογγολία καθώς και Βιετνάμ, τα οποία αποτελούν σημεία με μεγάλη επισκεψιμότητα και κάνουν την Ασία περισσότερο μοναδική.

 

  • Taj Mahal:

 1

 

 

Το Taj Mahal βρίσκεται στην Ινδία και είναι κτιριακό συγκρότημα κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Σαχ Γιαχάν προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631.

Για την πραγματοποίηση του έργου, η οποία έγινε σε σχέδια ομάδας αρχιτεκτόνων από την Ινδία, το σημερινό Πακιστάν καθώς και άλλα μέρη της Ασίας, απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες. Αυτοί ξεκίνησαν το 1632, δουλεύοντας ασταμάτητα και καθημερινά, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί το 1649. Αξιοσημείωτο είναι πως χρειάστηκαν 22 χρόνια για να χτιστεί.

 

  • Η Απαγορευμένη Πόλη:

 2

 Η Απαγορευμένη Πόλη είναι η πόλη – ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, η οποία συμβολίζει τον αυτοκράτορα ως γιο του ουρανού. Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Πεκίνου. Οικοδομήθηκε μεταξύ 1406-1420 από τον αυτοκράτορα Yong – Lo. Επισκευάστηκε τον 16ο αιώνα, ενώ ανακατασκευάστηκε και αναστηλώθηκε με μεγάλες προσθήκες από τον 17ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

 

Χρειάστηκαν διακόσιες χιλιάδες εργάτες για να χτιστεί η Απαγορευμένη Πόλη μέσα σε δεκαέξι χρόνια. Έχει οκτακόσια κτίρια και 8.706 αίθουσες. Εκεί ζούσαν εννιά χιλιάδες παλλακίδες και εκατό χιλιάδες ευνούχοι. Η οικοδόμηση της Αυτοκρατορικής Πόλης έγινε με αυστηρά γεωμαντικούς κανόνες. Η ρυθμική διευθέτηση των κτιρίων της, η ομοιομορφία της αρχιτεκτονικής και η χρωματική ποικιλία συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σύνολο.

 

  • Το Σινικό Τείχος:

 3

 

Το Σινικό τείχος βρίσκεται ανάμεσα στα σύνορα της Κίνας και της Μογγολίας και είναι μια κινεζική οχύρωση.  Χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές. Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ. και αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Ο αρχικός σκοπός του ήταν να εξασφαλιστεί ότι οι ημι-νομαδικές φυλές του βορρά δεν θα μπορούσαν να το διασχίσουν με τα άλογά τους ή να επιστρέψουν εύκολα μετά από κάποια επιδρομή τους.

 

  • Οι Φλεγόμενοι Βράχοι:

4                    


 Οι Φλεγόμενοι Βράχοι βρίσκονται στη Μογγολία. Η περιοχή είναι γνωστή για την  πρώτη ανακάλυψη αυγών δεινοσαύρων. Άλλα ευρήματα στην περιοχή περιλαμβάνουν δείγματα των Velociraptor και των Eutherian θηλαστικών. Οι φλεγόμενοι βράχοι αποτελούν ένα φυσικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε από διάβρωση της άμμου και των βράχων. Αυτός που ανακάλυψε πρώτος το παλιό σπίτι των δεινοσαύρων ήταν ο Αμερικάνος παλαιοντολόγος Ροΐ Τσάπμαν Άντριους.

 

  • Tam Coc:

 5

 Το Tam Coc βρίσκεται στο Βιετνάμ και πρόκειται για ένα μακρύ στενό ποτάμι που διατρέχει ορυζώνες και από τις δύο πλευρές.  Περιβάλλεται μάλιστα από ψηλούς κάθετους κατάφυτους βράχους, οι οποίοι μοιάζουν σαν να τους έχει πετάξει ένας αλλοτινός Θεός. Γύρω από τον ποταμό υπάρχουν διάφορες φυλές και νεροβούβαλοι.  Ένα ακόμα πανέμορφο κομμάτι της περιοχής είναι τα ιερά σπήλαια, μέσα στα οποία η πλεύση γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή.

 

Σχολιάστε

Top