ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

8

Αξιοθέατα της Ευρώπης

 

Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα Μνημεία της Ευρώπης. Τα αξιοθέατα που ακολουθούν είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και τέλος την Ουγγαρία.

 

Ηνωμένο Βασίλειο

 

The London Eye

Με ύψος 135 και δίπλα στον Τάμεση, αυτή η τεράστια ρόδα προσφέρει μία καταπληκτική θέα όλης της περιοχής του Λονδίνου. Η ρόδα παρατηρητήριο κατασκευάστηκε για το millennium έπειτα από πρωτοβουλία της British Airways. Η διάρκεια της βόλτας κρατάει μισή ώρα και με μικρές στάσεις θα σας δώσει όλο το χρόνο να απολαύσετε την πανοραμική θέα, που με καθαρό καιρό σας επιτρέπει να δείτε μέχρι και 40 χιλιόμετρα μακριά. Το βράδυ που δεν έχει πολλούς επισκέπτες και με την πόλη φωταγωγημένη, το θέαμα είναι εκπληκτικό.

2

 

 

Κοινοβούλιο και Μπιγκ Μπεν

3

Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι χτισμένο στην βόρεια όχθη του Τάμεση στην καρδιά της πόλης. Το σήμα κατατεθέν όχι μόνο του Λονδίνου αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το Μπίγκ Μπέν!  Ο πύργος του ρολογιού βρίσκεται στην άκρη του κοινοβουλίου. Το επιβλητικό αυτό ρολόι είναι το μεγαλύτερο στο είδος του παγκοσμίως και από την 7η Σεπτεμβρίου 1859 λειτουργεί αδιάκοπα κρατώντας με τους χτύπους της καμπάνας των  14,5 τόνων τους Λονδρέζους πάντα στην ώρα τους.

 4

 

 

Πορτογαλία

 

Γέφυρα της 25ης Απριλίου

5

Η γέφυρα αυτή διαπερνάει τον ποταμό Τάγο και αποτελεί αξιοθέατο της πόλης. Εγκαινιάστηκε στης 6 Αυγούστου 1966, ενώ μια πλατφόρμα για τρένα προστέθηκε το 1999. Με συνολικό μέγεθος 2.277 μέτρων, είναι η 20η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο. Η γέφυρα έχει δυο πλατφόρμες, στην πάνω υπάρχουν έξι γραμμές αυτοκινήτων και στην κάτω 2 γραμμές τρένων. Για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η γέφυρα για την κίνηση της πόλης, το 2006 κατά μέσο όρο καθημερινά διέρχονταν 150.000 αυτοκίνητα, 7000 σε ώρες αιχμής και 157 τρένα την ημέρα. Συνολικά 380.000 άνθρωποι περνούσαν την γέφυρα καθημερινά.

 6

 

Λεωφόρος της Ελευθερίας

Η κεντρικότερη λεωφόρος της Λισαβόνας είναι  η Λεωφόρος της Ελευθερίας.  Έχει ένα μεγάλο πεζοδρόμιο και είναι διακοσμημένη με κήπους. Η πλατεία Restauradores βρίσκεται στην νοτιοανατολική της πλευρά, και είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση της ανεξαρτησίας στην Πορτογαλία το 1640, μετά από 60 χρόνια Ισπανικής κατοχής. Στο κέντρο της πλατείας ο οβελίσκος έχει τα ονόματα και τις ημερομηνίες των μαχών, κατά την διάρκεια του πολέμου.  Θα βρείτε την κυκλική πλατεία Marquis of Pombal Square στην βορειοδυτική πλευρά της λεωφόρου και πίσω της το πάρκο Eduardo VII που πήρε το όνομά του από τον Edward VII του Ηνωμένου Βασιλείου.  Επί της λεωφόρου θα βρείτε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα κτήρια της Πορτογαλικής αρχιτεκτονικής από τα τέλη τα 19ου αιώνα μέχρι της αρχές του 21ου, όπως θέατρα, καταστήματα και γραφεία εταιριών. Ο πεζόδρομος της λεωφόρου είναι στρωμένος με το παραδοσιακό πορτογαλικό πεζοδρόμιο που απεικονίζει μνημεία και αγάλματα σημαντικών προσωπικοτήτων της Πορτογαλίας.

7

 

 

Γαλλία

 

Ο Πύργος του Άιφελ

8

Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας είναι ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος βρίσκεται πάνω από 300 μέτρα ύψος. Σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Gustav Eiffel, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.  Ο πύργος χτίστηκε μεταξύ 1887 και 1889. Είναι κατασκευασμένος από σίδηρο και ζυγίζει πάνω από 10.000 τόνους.  Βρίσκεται σε έναν ανοιχτό χώρο που ονομάζεται Champs – de – Mars.

9

 

 

Το Μουσείο του Λούβρου

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης – το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα 445.000 κομμάτια. Οι συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.

 10

Τσεχία

 

Η Γέφυρα του Καρόλου

Μια από της διασημότερες γέφυρες στην Ευρώπη είναι η γέφυρα του Charles. Ήταν μέχρι και το 1841 το μοναδικό πέρασμα του ποταμού Vltava ο οποίος συνδέει την παλιά πόλη με το κάστρο της Πράγας.  Η γέφυρα του Καρόλου αποτελεί μια πραγματικά στερεά σύνδεση πάνω από την οποία για χρόνια περνούσαν άμαξες με άλογα και η οποία ανέδειξε την πόλη ως σημαντικό εμπορικό κέντρο μεταξύ της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Η γέφυρα αυτή έχει μήκος 516 μέτρα, στηρίζεται σε 16 αψίδες και προστατεύεται από 3 πύργους. Ο πύργος που βρίσκεται από την πλευρά της παλιάς πόλης θεωρείται ως ένα από τα πιο καταπληκτικά αστικά γοτθικά κτήρια στον κόσμο. Επίσης υπάρχουν πάνω 30 επιβλητικά αγάλματα που διακοσμούν την γέφυρα. Κατά την διάρκεια της ημέρας είναι γεμάτη κόσμο, ζωγράφους, μικροπωλητές, περαστικούς και φυσικά εκατοντάδες τουρίστες.

11

Ουγγαρία

 

 Το Κτίριο του Κοινοβουλίου

Το Κτίριο του Κοινοβουλίου είναι χτισμένο σε νεογοτθικό στυλ στις όχθες του ποταμού, με 611 δωμάτια, 268 μέτρα μήκος και έναν τρούλο ύψους 96 μέτρων. Πολύ εντυπωσιακό είναι το βράδυ καθώς φωτίζεται και αντικατοπτρίζεται στα νερά του Δούναβη. Κατά τη γνώμη μας είναι το πιο επιβλητικό και ξεχωριστό κτίριο της πόλης.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Η Γέφυρα Chain

Με φόντο το κάστρο της Βούδας, η πρώτη γέφυρα της πόλης τώρα πλέον αποτελεί μνημείο που προσελκύει πολλούς επισκέπτες.  Η γέφυρα φτιάχτηκε το 1839-1849 και, όπως οι περισσότερες γέφυρες του Δούναβη, καταστράφηκε στον παγκόσμιο πόλεμο και ξαναφτιάχτηκε το 1949.  Από εκεί θα έχετε μοναδική θέα προς το Δούναβη με όλες του τις γέφυρες και προς τα ωραιότερα σημεία της Πέστης.

13

Ρουμανία

 

Το Δέλτα του Δούναβη

Το Δέλτα του Δούναβη βρίσκεται ανάμεσα στη Ρουμανία (το μεγαλύτερο μέρος του) και την Ουκρανία και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος (μετά το Δέλτα του Βόλγα) και ο καλύτερα συντηρημένος από όλους τους σχηματισμούς Δέλτα της Ευρώπης, καλύπτοντας μια περιοχή 3446 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Κάθε χρόνο οι αποθέσεις του ποταμού αυξάνουν το εύρος του Δέλτα κατά 40 περίπου μέτρα, διαμορφώνοντας την περιοχή σε έναν δυναμικό γεωλογικό σχηματισμό. Στις διάφορες λίμνες και βαλτότοπους του Δέλτα ζουν 1.200 ποικιλίες φυτών, 300 είδη πτηνών και 45 είδη ψαριών του γλυκού νερού.

 14

Το Παλάτι του Λαού (Τσαουσέσκου)

Το Παλάτι του Λαού στο Βουκουρέστι βρίσκεται σε έναν λόφο της ρουμανικής πρωτεύουσας, κοντά στην πλατεία Ουνίρι και είναι το μεγαλύτερο κτήριο της Ευρώπης και το δεύτερο σε επιφάνεια οικοδόμημα στον κόσμο μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.  Άρχισε να χτίζεται το 1984 με εντολή του κομμουνιστή προέδρου της Ρουμανίας Νικολάου Τσαουσέσκου, με σκοπό να στεγάσει τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Κ. Κ. Ρουμανίας, το γραφείο του προέδρου, καθώς και διάφορα υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες. Μέχρι το 1989, όταν ο Τσαουσέσκου ανατράπηκε από την εξουσία, μόνο η στέγη του έμενε να ολοκληρωθεί.

15

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top