ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΩΚΕΑΝΙΑΣ

1

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΩΚΕΑΝΙΑΣ

 

Στην Ωκεανία υπάρχουν αρκετά αξιοπρόσεκτα αξιοθέατα τα οποία αξίζει κάποιος να επισκεφτεί. Γι’αυτό και εμείς θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω αυτά που μας έκαναν περισσότερο εντύπωση. Πρόκειται για την Όπερα του Sydney , τους δώδεκα απόστολους της Αυστραλίας, τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και την ακτή Sunshine.

 

Η όπερα του Sydney

Ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του 20ού αιώνα στην Ωκεανία είναι η  Όπερα του Σύδνεϋ, η οποία βρίσκεται στο Σύδνεϋ, στη Νότια Νέα Ουαλία της Αυστραλίας. Εκεί διοργανώνονται παραστάσεις τις οποίες παρακολουθούν εκατομμύρια θεατές κάθε χρόνο.  Το μήκος της είναι 183 μέτρα και το πλάτος 120 μέτρα στο ευρύτερο σημείο της. Καλύπτει 4.5 στρέμματα εδάφους και υποστηρίζεται σε 580 αποβάθρες οι όποιες φτάνουν έως και 25 μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας.  Η όπερα του Σύδνεϋ περιέχει πέντε θέατρα, πέντε στούντιο πρόβας, δύο κύριες αίθουσες, τέσσερα εστιατόρια, έξι bars και πολυάριθμα καταστήματα αναμνηστικών.

Στις δυο μεγαλύτερες ομάδες κοχυλιών βρίσκονται το θέατρο της Όπερας και η αίθουσα συναυλιών ενώ τα άλλα θέατρα βρίσκονται στις πλευρές των σχηματισμών ομάδας κοχυλιών. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του ύψους επιλέχτηκε και η μορφή των κοχυλιών.

1

 

Οι δώδεκα απόστολοι της Αυστραλίας

 

Οι δώδεκα Απόστολοι της Αυστραλίας είναι βράχοι σπανίας μορφολογίας που δεσπόζουν στα παράλια της ηπείρου. Βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της Βικτόρια στην Αυστραλία και το ύψος τους φτάνει τα 45 μέτρα. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ετησίως σπεύδουν να τους θαυμάσουν καθώς αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εκεί μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια.

2

 

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος

 

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος ή το Μέγα Κοραλλιογενές Φράγμα είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο. Αποτελείται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων σε μία θαλάσσια περιοχή έκτασης περίπου 344.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο ύφαλος βρίσκεται στη Θάλασσα των Κοραλλιών, έξω από τις ακτές του Κουήνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

3

 

Sunshine Coast, Queensland

H τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στην αυστραλιανή πολιτεία του Κουήνσλαντ είναι η ακτή Sunshine. Βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του κρατιδίου Brisbane στη Νοτιοανατολική Κουήνσλαντ στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν ιθαγενείς της Αυστραλίας και των κοντινών νησιών του  Πορθμού Τόρες.  Σήμερα η οικονομία της βασίζεται στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού και της εκμετάλλευσης φυσικών πόρων.

4

Σχολιάστε

Top