ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ;

Αντιγόνη: μια παράσταση που αξίζει να δείτε

Την Παρασκευή 19/11/21 βρεθήκαμε στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας, όπου παρακολουθήσαμε το έργο «Αντιγόνη» από τη θεατρική ομάδα «Μέθεξη».

258881402_341473781078535_5968423299365322385_n

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Δεν είχαμε παρακολουθήσει ποτέ ξανά αρχαία τραγωδία και σίγουρα δεν περιμέναμε μια τέτοια σκηνοθεσία τόσο ανατρεπτική και πρωτότυπη. Οι ηθοποιοί ήταν καθηλωτικοί με τις ερμηνείες τους, τόσο που η συγκίνησή μας κάποιες φορές μας συνεπήρε. Τα λιτά σκηνικά, ο φωτισμός σε συνδυασμό με τη μουσική, οι ευφυείς ενδυματολογικοί συνδυασμοί έκαναν την όλη παράσταση πραγματική επιτυχία. Ήταν δυο ώρες τόσο απολαυστικές και έντονες που δεν καταλάβαινε κανείς πόσο γρήγορα έφτανε το τέλος.

Τότε ήταν που συναντήσαμε και την θεατρική ομάδα, τα μέλη της οποίας με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να δώσουν μια μικρή συνέντευξη για την εφημερίδα μας.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Κλάδης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ηλίας Δαρσακλής, Δημήτρης Δημέας, Γιώργος Δημητρόπουλος, Χρήστος Ζερίτης, Πέτρος Κλάδης, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Στέλλα Λαμπροοπούλου, Φώτης Λαπιώτης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Μπάμπης Παπαιωάννου, Δέσποινα Σκάρπα, Έβελυν Σκαρπαλέζου, Γιώτα Σουρή, Βάσω Τριανταφυλλίδη.

Ακολουθεί η συνέντευξη :

256259858_253134833381542_6671434806901831692_n

-Πώς προέκυψε το όνομα Μέθεξη;

-Ψάχναμε να βρούμε πολλές λέξεις για το όνομα της ομάδας μας. Τελικά, καταλήξαμε σε αυτή, διότι δηλώνει τη συμμετοχή σε κάτι ανώτερο και ιερό, όπως είναι η τέχνη.

-Για ποιο λόγο επιλέξατε να ανεβάσετε την Αντιγόνη;

-Είναι ένα πολύ αγαπημένο έργο όλων μας. Το διδασκόμαστε στη δευτέρα λυκείου. Είναι πολύ γνωστό και έχουν ανεβεί πολλές παραστάσεις της Αντιγόνης. Στο μυαλό μας είχαμε ότι, αν ποτέ ανεβάζαμε τραγωδία, αυτή θα ήταν η Αντιγόνη.

-Πόσο καιρό κάνατε πρόβες για τη συγκεκριμένη παράσταση;

-Για όλες τις παραστάσεις μας καθώς και για αυτή χρειαστήκαμε δύο χρόνια.

-Πόσο σας επηρέασε η καραντίνα;

-Μας επηρέασε αρκετά, γιατί υπήρχε περιορισμός στον χώρο και στον χρόνο και έτσι δεν προλάβαμε να κάνουμε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει.  Όμως επειδή η ομάδα μας έχει σύμπνοια και ο ένας σέβεται τον άλλον, τελικά τα καταφέραμε!

-Βρίσκετε συνδέσεις του έργου με τη σημερινή εποχή;

-Ναι. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτό που από τη μια τους επιτάσσει η συνείδηση και η ηθική τους και από την άλλη η κοινωνία. Από αυτή την άποψη, το έργο της Αντιγόνης θα είναι πάντα διαχρονικό.

-Τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε ;

-Είμαστε πολύ συγκινημένοι, χαρούμενοι και τυχεροί που ασχοληθήκαμε με αυτό το έργο.

Ήταν μια εξαιρετική παράσταση που μας άγγιξε και  που άξιζε να τη δει κανείς.

 

Λίγα λόγια για το έργο 

.              Η Αντιγόνη είναι αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή. Θέμα της είναι η προσπάθεια της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του Κρέοντα, βασιλιά της Θήβας  Έτσι βάζει  την τιμή των θεών και την αγάπη για τον αδερφό της πάνω από του νόμους των ανθρώπων.

Γιάννης Πολυχρονόπουλος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης