Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Το σχολείο πρέπει να ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στην κοινωνία και να νοιάζεται για τους ανθρώπους που υποφέρουν ή που περνούν δύσκολα. Συναντήσαμε τον Διευθυντή του σχολείου μας και τον ρωτήσαμε για τη φιλανθρωπική δράση του σχολείου τη χρονιά που πέρασε.

257483700_321044556209782_4263755537275529065_n

Συγκεκριμένα μας είπε πως το σχολείο μάζεψε 320 Ευρώ και έστειλε στο «Κάνε μια ευχή» (Make a wish). Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. To Make a wish ξεκίνησε από την Αμερική και συγκεκριμένα από την Αριζόνα με τον επτάχρονο Chris, το 1980, που ήθελε να γίνει αστυνομικός και να ανεβεί στο ελικόπτερο της αστυνομίας. Έπασχε όμως από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Αυτή ήταν η πρώτη ευχή που εκπληρώθηκε.

Επίσης, οι μαθητές του σχολείου μας συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα έστειλαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» κι εμείς στείλαμε και τα χρήματα που συγκεντρώσαμε από τη διάθεση της εφημερίδας μας (76,37 Ευρώ). Το Χαμόγελο του παιδιού είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων τους. Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και  κοινωνικής ένταξής τους, την ενίσχυση οικογενειών που βρίσκονται σε ένδεια καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης και πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.  Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε από τον μικρό Ανδρέα Γιαννόπουλο, που ήταν άρρωστος, και  εξέφρασε την επιθυμία στην εκπομπή «Κόκκινη Κάρτα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ! Μπορεί ο 10χρονος τότε Ανδρέας να έφυγε από τη ζωή, άφησε όμως πίσω του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που δίνει ελπίδα σε εκατοντάδες παιδιά που κινδυνεύουν στην Ελλάδα.

Τέλος,  το σχολείο μας έδειξε την ευαισθησία του και στην περίπτωση του Ιωάννη Τύρου και της μικρής Αναστασίας. Συγκεντρώθηκαν και εστάλησαν συνολικά 1.301 Ευρώ. Ελπίζουμε και αυτή τη σχολική χρονιά να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά του σχολείου μας και βοηθήσουν όπου και όπως μπορούν!

 Βάλια Πολύζου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης