Το Παραλίας … στην Παραλία!

Στις 24/11/2021 στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με την κ. Αθανασοπούλου, το Γ1 επισκέφτηκε το λιμάνι και τους Μύλους, όπου οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν κάνει, όπως μας είπε η Πασχαλίνα Βλαχάκη. Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να πάνε και στο Πάρκο του ΟΣΕ, όπως είχαν προγραμματίσει, γιατί πέρασε η ώρα, ελπίζει όμως να το κάνουν κάποια άλλη φορά! Ο Αριστείδης Ζευγίτης είπε πως ξεκίνησαν  από το σχολείο και πήγαν πρώτα στο παλιό Γυμνάσιο Παραλίας, το τωρινό Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας. Εκεί η Δανάη Γιαννοπούλου διάβασε πληροφορίες για το κτήριο. Έπειτα έφτασαν στο λιμάνι, όπου ο ίδιος παρουσίασε  την ιστορία του λιμανιού και κατέληξαν στους Μύλους, όπου συμμαθητές του μίλησαν για την εξέγερση των λιμενεργατών και των μυλεργατών εκεί τον Μάη του 1934.  Η Κωνσταντίνα Γαϊτάνη είπε ότι ήταν μια ωραία εμπειρία και της αρέσει αυτό το μάθημα, γιατί έκαναν κάτι διαφορετικό. Επίσης, τόνισε ότι θα ήθελε να έκανε κι άλλες τέτοιες δραστηριότητες στο σχολείο.

8β

Στις 5/11/2021 η ομάδα Erasmus με τις κυρίες Κωνσταντοπούλου, Λεβέντη, Σταματοπούλου πήγε στην παραλία με οδηγό ένα φύλλο εργασίας για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Στην ουσία ήταν ένα κυνήγι θησαυρού! Κι ο θησαυρός ήταν  οι μαθητές να ανακαλύψουν ίχνη της ιστορίας της πόλης μας  στην περιοχή του σχολείου. Οδηγός τους ήταν παροιμίες, δημοτικά τραγούδια, επαγγελματικές ενασχολήσεις των κατοίκων, ήθη και έθιμα, ονόματα οδών που κρύβουν τα μυστικά της ιστορίας μας. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συνεργάστηκαν παρατηρώντας, ερευνώντας και ρωτώντας τους διαβάτες. Σκοπός τους ήταν να συμπληρώσουν σωστά το φύλλο εργασίας και να φτάσουν στην Ντουάνα όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε ότι την περιοχή γύρω από το λιμάνι τη λένε Ντουάνα, μια λέξη που προέρχεται από την ιταλική γλώσσα και σημαίνει τελωνείο;

Λάουρα Σάρκα

Βένια Σπηλιοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης