Οι μάσκες… έπεσαν!

Το Γ2 επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας με την κ. Λεβέντη και την κ. Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της διδασκαλίας της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ελένη».

Η Μάγια Μακρή μας μίλησε για αυτή την δραστηριότητα και είπε πως ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία η επίσκεψη στο μουσείο. Της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ψηφιδωτό που τους έδειξε η αρχαιολόγος Κατερίνα Τζαμουράνη με τον θεό Διόνυσο καθώς και το ότι κατασκεύασαν με τα ίδια τους τα χέρια προσωπεία. Επίσης, τόνισε πως θα ήθελε να έκανε κι άλλες τέτοιες δραστηριότητες με το σχολείο.

Η Ρεβέκκα Κοντολαίμου είπε πως ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και εντυπωσιάστηκε που έφτιαξαν μάσκες. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε.

8α

Η Νταϊάνα Λούκα ήταν η μαθήτρια που κέρδισε τον διαγωνισμό για το καλύτερο προσωπείο, που έφτιαξαν στο μουσείο. Μας είπε πως δεν το περίμενε να κερδίσει και ότι η μάσκα που έφτιαξε  θα άρεσε τόσο πολύ στους συμμαθητές της. Επίσης τόνισε ότι παρόλο που της αρέσει να ζωγραφίζει, δεν έχει ασχοληθεί με αυτό και ούτε κάνει κάποια μαθήματα ή πηγαίνει σε κάποιο εργαστήριο. Ίσως στο μέλλον να ασχοληθεί. Πάντως είναι μια ενασχόληση που την ευχαριστεί ιδιαιτέρως και πως θα αξιοποιήσει το σετ ζωγραφικής που κέρδισε με τον καλύτερο τρόπο. Τέλος, μας είπε πως ένιωσε πολύ όμορφα που το έργο της την έφερε σε αυτή τη θέση και απλώς έβαλε τη φαντασία της να δουλέψει και της βγήκε αυτό το προσωπείο. Γι’  αυτήν δεν ήταν κάτι δύσκολο αλλά κάτι πολύ ωραίο και δημιουργικό.

Λάουρα Σάρκα, Βένια Σπηλιοπούλου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης