Βαριέμαι... - 5ο τεύχος - Μάρτιος 2021

Συμμετοχή του Γυμνασίου Κανήθου σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+

  The Others and Us – Bridges Between Us ➤ Συνοπτική περιγραφή του πλαισίου του προγράμματος: Από τον Σεπτέμβριο του 2019 το Γυμνάσιο Κανήθου συμμετέχει ως συντονιστικό σχολείο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Σχολικές Συμπράξεις – ERASMUS+ ....

image_

Δια ζώσης εκπαίδευση vs τηλεκπαίδευσης

  Μια νέα συνθήκη δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19. Ο αόρατος αυτός εχθρός προσέβαλε όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου. Κλείστηκε, στο σπίτι του, εργάστηκε από αυτό, παρήγγειλε τα αναγκαία αγαθά εξ αποστάσεως και  αποθέωσε ….

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Χάνω τον χρόνο, χάνω τις μέρες, χάνω παιχνίδι, χαρές τις Δευτέρες. Εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σπίτι, δεν πάω σχολείο στο θρανίο. Στον υπολογιστή συχνάζω και συχνά αναστενάζω Πού είναι η άσπρη μέρα; Πού είναι ….

Vryzakis-Stratopedo_Karaiskaiki

1821

  Ο αήτης* σφυρίζει, στα αυτιά μου βουίζει και η σφαίρα θερίζει, χιλιάδες ψυχές.   Ελλάδα αιματοβαμμένη, Ελλάδα μου κατεστραμμένη, παλαίω για ‘σένα σκληρά θυσιάζονται γυνές και παιδιά.   Το όπλο κρατώ, για ‘σένα πονώ, τον κόσμο ….

Δύο λέξεις μόνο…

  Φεβρουάριος… Μια Τρίτη… του σωτήριου έτους 2021… Στα χρόνια του κορονοϊού… Στέκομαι στο παράθυρο και κοιτάζω έξω στην αυλή. Χιόνια παντού. Πόσο εύκολα αλλάζει χρώματα η φύση! Ένα παγωμένο λευκό καλύπτει τα πάντα και ….