Η αποκάλυψη των πραγματικών συνεπειών του Τσερνόμπιλ!

 

36 χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ μια νέα έρευνα έφερε στο φως καινούργια στοιχεία όσον αφορά τις πραγματικές συνέπειες που προκλήθηκαν.

Το Τσερνομπίλ βρίσκεται στην σημερινή Ουκρανία. Στις 26 Απριλίου 1986 μετά από από μία αποτυχημένη προσπάθεια συντήρησης του 4ου αντιδραστήρα, εξάγει.

Η μόλυνση που προκλήθηκε θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Η κλήση του τοπικού πυροσβεστικού σώματος δεν ήταν αρκετή για να περιορίσει το φαινόμενο. Δεν ήταν απλή περίπτωση πυρκαγιάς όπως την είχαν ενημερώσει.

Αυτό οδήγησε στον να χαθούν οκτώ πυροσβέστες στον τόπο του ατυχήματος.

Εκτός από τους επιπλέον δεκαέξι επιβεβαιωμένους θανάτους προκλήθηκαν τραγικές καταστροφές στο περιβάλλον.cache_1500x3000_Analog_medium_692843_256065_2542019

Η νέα έρευνα αποκάλυψε πως στην πραγματικότητα περίπου 3000 θάνατοι σχετίζονται με το ατύχημα και πάρα πολλά περιστατικά καρκινοπαθών, όπως και μεταλλάξεις στο dna των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε ακτίνα χιλιάδων χιλιομέτρων. Η περιοχή που μολύνθηκε με πάνω από 4.000 Μπεκερέλ( μονάδα μέτρησης ακτινοβολίας) ανά τετραγωνικό, καλύπτει το 40% της επιφάνειας της Ευρώπης, ενώ το 2.3% δέχτηκε πάνω από 40.000 Μπεκερέλ.

Εκτός από τις συνέπειες στην ανθρωπότητα το περιβάλλον υπέστη μεγάλες καταστροφές. Η γη γύρω από το συμβάν σε ακτίνα πενήντα χιλιομέτρων έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για καλλιέργεια. Έχει καταμετρηθεί υπεριώδης ακτινοβολία μέχρι και στα σύνορα της Γαλλίας. Επίσης το ζωικό βασίλειο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά καθώς έχουν καταμετρηθεί 500.000 νεκρά ζώα.

Όλες αυτές οι συνέπειες θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν η Σοβιετική ένωση δεν απέκρυπτε το περιστατικό για τρεις μήνες.

Το Τσερνόμπιλ σήμερα

Το Τσερνόμπιλ σήμερα

5 Σχόλια

  1. Ποτέ δεν ήξερα τις πραγματικές αιτίες του Τσερνόμπιλ…. Είναι πραγματικά πολύ θλιβερό που τόσοι άνθρωποι χάθηκαν για κάτι τέτοιο… Πολύ ωραίο άρθρο, με ιστορικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο!

Υποβολή απάντησης