Φουτουριστικός εμπορικός πόλος στο Ελληνικό!

commercial-hub-elliniko-5Ξεκινούν το 2022 τα έργα για το Vouliagmenis mall και τον Πύργο. Χώροι εμπορίου συνολικής επιφάνειας 160.000 τ.μ. και ένας πύργος μεικτών χρήσεων επιφάνειας που θα ξεπερνά τις 60.000 τ.μ. αναμένεται να πλαισιώνουν τον εμπορικό κόμβο που θα δημιουργηθεί στην πρόσοψη του έργου του Ελληνικού στη Λ. Βουλιαγμένης από την LAMDA DEVELOPMENT.

Γεννιέται ένας νέος Εμπορικός πόλος στο Ελληνικό, που θα αποτελείται από 4 στοιχεία, δύο από αυτά είναι το Vouliagmenis mall και ο νέος Πύργος Μεικτής Χρήσης, που θα διαθέτει χώρους γραφείων, ξενοδοχείο 200 δωματίων και διαμερίσματα. Τον σχεδιασμό του ανέλαβε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το οποίο υπογράφει σημαντικά έργα σε όλο τον κόσμο.

Το Vouliagmenis Mall, θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, συνολικής επιφάνειας 130.000 τ.μ. Το κόστος του εμπορικού κέντρου υπολογίζεται σε 300-400 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τις τελικές προδιαγραφές, ενώ ο πύργος μεικτών χρήσεων αναμένεται να κοστίσει περίπου 150-200 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα σχεδιάζεται να ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2022 και θα διαρκέσουν τρία χρόνια, έως το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Σε διαδικτυακή παρουσίαση της LAMDA DEVELOPMENT, ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου χαρακτήρισε τον εμπορικό πόλο του Ελληνικού ως «το πιο φιλόδοξο βήμα μας μέχρι σήμερα στον τομέα των εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων. Θα είναι ένας προορισμός του μέλλοντος, που θα αποτελεί τον πιο σύγχρονο εμπορικό και επιχειρηματικό κόμβο της χώρας». Αντίστοιχα, όπως σημείωσε η Μελίνα Παΐζη, επικεφαλής ανάπτυξης της LAMDA DEVELOPMENT, «ο εμπορικός πόλος θα ξεχωρίζει για τον υβριδικό σχεδιασμό του, που συνδυάζει τους κλειστούς με τους ανοιχτούς χώρους, καθώς και την τεχνολογική του πρωτοπορία». Μεταξύ των καινοτομιών που θα εφαρμοστούν περιλαμβάνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής περιήγησης των επισκεπτών του εμπορικού κέντρου και η δέσμευση θέσης στάθμευσης ή ενός τραπεζιού για φαγητό σε κάποιο από τα εστιατόρια πριν καν βρεθεί κανείς στον χώρο του κέντρου.

Μερικά οικονομικά στοιχεία για την εταιρεία: η εισηγμένη αναφέρει ότι το φετινό εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη της Lamda Development ανήλθαν σε 209,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 19,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη αυτή ήταν η θετική επίπτωση, ύψους 306 εκατ. ευρώ, από την επανεκτίμηση της αξίας των επενδυτικών ακινήτων της Ελληνικό Α.Ε. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην εκτιμώμενη αξία ακινήτων, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα γραφεία και το ολοκληρωμένο τουριστικό θέρετρο-καζίνο, καθώς και οι χρήσεις ποcanva-mall-emporiko-kentroυ σχετίζονται με τα σχολεία και τον αθλητισμό. Για τα διαμερίσματα του Πύργου κατοικιών της μαρίνας έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 77% της πωλούμενης επιφανείας (αντιστοιχεί σε περίπου 30.000 τ.μ.), που αντιπροσωπεύουν δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 348 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Όσον αφορά τις πολυτελείς βίλες, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών και για τις 27, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα από την πώληση των οικοπέδων να υπολογίζονται σε 188 εκατομμύρια. ευρώ. Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως οι νέες επενδύσεις όσο κόστος και αν έχουν, αν επιστρέφουν καλό στην κοινωνία επιστρέφουν κέρδη και στα ταμεία τους.

Συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως η Αθήνα δεν θα μείνει η ίδια στο πέρασμα του χρόνου και αυτό το εξαίσιο σχέδιο είναι ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα που θα συμβάλουν στην αλλαγή, ώστε να μπορούμε εμείς οι Έλληνες και ειδικά οι Αθηναίοι να νιώθουμε περήφανοι και για το παρόν, και όχι μόνο για το παρελθόν και την Ιστορία μας.

Ευγενίδης Αναγνώστου Αλέξανδρος

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης