Ασυνήθιστη ομορφιά: Γιατί τίποτα στη φύση δεν είναι τέλειο!

Πολύ συχνά, βγαίνουμε μια βόλτα στο κοντινό μας πάρκο, κάνουμε μια εκδρομή στην εξοχή ή διακοπές σε ένα μέρος πιο… εξωτικό. Συχνά, επικεντρωνόμαστε στο πώς θα διασκεδάσουμε με δραστηριότητες ή πώς θα συνεχίσουμε τη μέρα μας, ώστε τελικά η ομορφιά της φύσης που μας περιβάλλει  περνά απαρατήρητη. Ετοιμαστείτε να αντικρίσετε τις πιο ασυνήθιστες εικόνες ζώων, φυτών, καιρικών φαινομένων κ.λ.π. που, χωρίς να είναι συμμετρικές ή αψεγάδιαστες, θα ομορφύνουν τη μέρα σας και θα σας παρακινήσουν να αφήσετε τη ρουτίνα του σπιτιού και να αφήσετε τη φύση να σας χαλαρώσει! 

7. Η Θάλασσα του Αλατιού

 9 Fantastic Experiences During A 3-Day Tour of Salar De Uyuni

Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει τη Θάλασσα του Αλατιού (Salar De Uyuni) στο Ουγιούνι της Βολιβίας. Πρόκειται για μια… έρημο αλατιού, με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το αλάτι δημιουργεί το εφέ της αντανάκλασης, κάτι πολύ όμορφο, αλλά παράλληλα επικίνδυνο, αφού κάνει την ακτινοβολία του ήλιου πιο έντονη. Επιπλέον, το 50 με 70% των αποθεμάτων λιθίου βρίσκονται εκεί.

6. Τραγουλίδα

 An Asian Mouse Deer (Tragulidae) At The … – License image – 70485521 ❘  lookphotos

Το ζωάκι αυτό, που ονομάζεται Τραγουλίδα, είναι επίσης γνωστό ως ποντίκι-ελάφι και απαντάται στη Νοτιοανατολική Ασία (Κίνα, Φιλιππίνες, Ιάβα κ.λπ.). Πρωτοανακαλύφθηκε το 1762 από τον Mathurin Jacques Brisson, και είναι οπληφόρο.

5. Rafflesia arnoldii

Rafflesia Arnoldii - FactsofIndonesia.com

Το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου και το πιο… βρωμερό! Φυτρώνει και μεγαλώνει στην Νοτιοανατολική Ασία και το μέγεθός του μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο και το βάρος του τα 11 κιλά. Το λουλούδι αυτό εισχωρεί στις ρίζες άλλων φυτών διότι το ίδιο δεν διαθέτει ρίζες, μίσχο αλλά ούτε και φύλλα.

4. Λουλούδι ρολόι

 Purple Passion Flower - Michigan Bulb

Γνωστό επίσης ως Πασσιφλόρα, το εντυπωσιακό αυτό λουλούδι εντοπίζεται σε αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική, τη Νότια Ασία, το Ισραήλ, την Αυστραλία, τη Χαβάη και τις ΗΠΑ. Διαθέτει, επίσης, κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες.

3. Καταιγίδες

  Lightning Strikes May Leave Traces Like Those of Meteorites - Eos

Αν και καμιά φορά τρομακτικό, η καταιγίδα μπορεί να είναι πολύ όμορφο φαινόμενο. Γνωρίζατε ότι ίσως η ζωή στον πλανήτη προήλθε από τις καταιγίδες, δισεκατομμύρια χρόνια πριν;

 2. Λίμνη Μορέιν

 Moraine Lake in Alberta, Canada' by Mike Centioli as a print or poster |  Posterlounge

Η παραπάνω λίμνη, στην Αλμπέρτα του Καναδά, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.884 μέτρων και δημιουργήθηκε από παγετώνα. Η περιοχή γύρω από τη λίμνη έχει πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που, κατά καιρούς, είναι περιορισμένα. Το μονοπάτι που ακολουθείται συνήθως από τους τουρίστες είναι το Μονοπάτι Ρόκπαϊλ (The Rockpile Trail), το οποίο βρίσκεται κατά μήκος του λιθώνα.

 1. Βόρειο Σέλας

 The Best Spots for Viewing the Northern Lights in Alberta - RMOToday.com

Για το τέλος, κρατήσαμε το πασίγνωστο, μαγευτικό Βόρειο Σέλας. Το φαινόμενο παρουσιάζει ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις. Πειράματα και παρατηρήσεις απέδειξαν ότι η αιτία του φαινομένου είναι ο “βομβαρδισμός” των υψηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων από ηλεκτρόνια που προέρχονται από τη συνεχή ροή φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο, που ονομάζεται ηλιακός άνεμος.

Ιωάννα Ζουρνατζή

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης