The Forever war

Τίτλος: The forever war

Συγγραφέας: Joe Haldeman

Εκδοτικός οίκος: Thomas Dunne Books | St. Martin’s Griffinforever war

Μεταφραστής: Δεν έχει γίνει μετάφραση

Χρ. Έκδοσης: 2009

Αριθμός σελίδων: 264

            Οι ηγέτες της Γης έχουν τραβήξει μια γραμμή στη διαστρική άμμο, παρά το γεγονός ότι ο άγριος εξωγήινος εχθρός στον οποίο θα αντετίθεντο είναι ανεξερεύνητος, ακαταμάχητος και πολύ μακριά. Ένας απρόθυμος στρατεύσιμος, που επιστρατεύτηκε σε μια ελίτ Στρατιωτική μονάδα, ο Στρατιώτης Γουίλιαμ Μαντέλα έχει ωθηθεί στον χώρο και τον χρόνο για να πολεμήσει στη μακρινή σύγκρουση χιλιάδων ετών, να εκτελέσει τα καθήκοντά του και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσει από τη δοκιμασία και να επιστρέψει στο σπίτι. Αλλά το «σπίτι» μπορεί να είναι ακόμα πιο τρομακτικό από τη μάχη, γιατί, χάρη στη διαστολή του χρόνου που προκαλείται από τα διαστημικά ταξίδια, ο Μαντέλα γερνά μήνες ενώ η Γη που άφησε πίσω του γερνάει αιώνες…

            Ο συγγραφέας γράφει με ασταμάτητο λόγο, αφηγούμενος την ιστορία του νεαρού αυτού στρατιώτη μέσα στο διάστημα. Ο λόγος είναι παραστατικός και δίνει μια ρεαλιστικότητα μέσα στην σουρεαλιστικότητα. Το βιβλίο είναι στα αγγλικά, οπότε είναι ένας καλός τρόπος για κάποιον να αναπτύξει το λεξιλόγιό του.
Ο κάθε «βιβλιοφάγος» θα απολαύσει τα 36 κεφάλαια του βιβλίου αυτού μαζί με τους ήρωές του, τους εχθρούς των ηρώων αλλά και την ιστορία πάθους που αναπτύσσεται στο φόντο της ιστορίας.

Ανδρέας Μικεδάκης

Rex
Περί Rex 11 Άρθρα
Μαθητής στη Βαρβάκειο σχολή Αθηνών, στην α' γυμνασίου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης