Το doodle της Google για το τέρας του Λοχ Νες

ImageHandler.ashx

Όλους μας συνεπαίρνουν τα άλυτα μυστήρια και οι σχετικές θεωρίες.  Ένα από αυτά είναι το θρυλικό τέρας της λίμνης του Λοχ Νες στη Σκωτία, η Νέσι.  81 χρόνια πριν, στις 21 Απριλίου, η Daily Mail δημοσίευσε  μια φωτογραφία, η οποία υποτίθεται ότι αναπαριστούσε το κεφάλι και το λαιμό του τέρατος. 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Robert Kenneth Wilson, έναν γυναικολόγο που ζούσε στο Λονδίνο, και έμεινε στην ιστορία γνωστή ως η «φωτογραφία του χειρούργου».  Ο Wilson ισχυρίστηκε ότι το κεφάλι της Νέσι εμφανίστηκε ξαφνικά στην επιφάνεια της λίμνης, όταν ο ίδιος απολάμβανε τη θέα, και έτσι βρήκε την ευκαιρία να τραβήξει τέσσερις φωτογραφίες.  Από αυτές, μόνο δύο βγήκαν καθαρές και η πρώτη ήταν εκείνη που επιλέχθηκε από την εφημερίδα.

upl55357b8fd5271

Για πολλά χρόνια η «φωτογραφία του χειρούργου» θεωρούταν ως η σημαντικότερη απόδειξη της ύπαρξης της θρυλικής Νέσι.  Οι θεωρίες για το τι ακριβώς είναι η «Νέσι» είναι πολλές.  Η επικρατέστερη μιλά για ένα θαλάσσιο ερπετό -παρόμοιο με αυτά που εξαφανίστηκαν πριν 60 με 70 εκατομμύρια χρόνια- το οποίο εγκλωβίστηκε στη λίμνη όταν αυτή έπαψε να συνδέεται με τη θάλασσα.

Από το 1994 πάντως και έπειτα οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν ότι επρόκειτο απλά για ένα καλοστημένο κόλπο.

Το σημερινό doodle αναπαριστά τη Νέσι σαν ένα μεγάλο υποβρύχιο, που κινείται χάρη στις προσπάθειες τριών εξωγήινων «κλείνοντας το μάτι» στις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για το θρυλικό πλάσμα.

Πηγές: http://www.protothema.gr/world/article/469549/video-h-google-tima-ti-nesi-to-diasimo-teras-tou-loh-nes-me-to-neo-tis-doodle/

http://www.sansimera.gr/articles/30

Κρυσταλλίδου Νεφέλη, μαθήτρια της Β΄ Τάξης

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης