Αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες από το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου

FullSizeRender (5)

Αλληλεγγύη και ανθρωπιά ήταν η απάντηση που έδωσε το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου στη μεγάλη πρόκληση της εποχής μας, το μεταναστευτικό.

Ζούμε σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και μεγάλων ανακατατάξεων, καθώς χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις  χώρες  τους  λόγω πολέμων  σε αυτές. Η Ευρώπη και η Ελλάδα βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, αφού το μεταναστευτικό ρεύμα από τη Μ. Ανατολή και την Αφρική είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει η Ευρώπη   μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Η χώρα μας αποτελεί πέρασμα για τους πρόσφυγες, οι οποίοι  φτάνουν σε αυτήν ύστερα από ταλαιπωρία. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται υποστήριξη τόσο υλική σε τρόφιμα και ρουχισμό, όσο και ιατροφαρμακευτική και ψυχολογική. Πέρα από τις  ενέργειες και τις προσπάθειες της Πολιτείας, πολλές εθελοντικές οργανώσεις κινητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν υλικά για τους πρόσφυγες

Μέσα σε αυτό το κλίμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς κινητοποιήθηκε και η ομάδα «Δράση για τον Συνάνθρωπο» του Γυμνασίου μας και συγκέντρωσε υλικά : είδη ένδυσης, υπόδησης, καθαριότητας και υγιεινής, τρόφιμα, σε μια προσπάθεια υποστήριξης των προσφύγων. Τα υλικά αυτά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Στήριξης Ευόσμου με απώτερο σκοπό αυτά να διανεμηθούν στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν από τις συνθήκες να εγκαταλείψουν τα σπίτια και την πατρίδα τους.

Μπράβο στους μαθητές μας!

Καλή τύχη στους πρόσφυγες!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης