Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

12178160_1190517794297293_1493302576_n

Η  πρώτη μας γιορτή για την καινούρια σχολική χρονιά ήταν αυτή της 28ης Οκτωβρίου, η οποία έγινε στον χώρο της Κατακόμβης του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Γώτσιου Φερονίκη και Παρασκευαΐδου Ελένη.

Άρχισε με την παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια κ.Παναγιώτα Βλάχου στους μαθητές που πρώτευσαν στην τάξη τους πέρυσι  και θα εκπροσωπούν για τη φετινή χρονιά το σχολείο μας στις παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις.  Η σημαιοφόρος του σχολείου μας Κατερίνα Γεώργα με καμάρι και αίσθημα ευθύνης σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στην παρέλαση του Δήμου μας, ενώ την πλαισίωσαν από την Τρίτη τάξη οι μαθητές Κρουσταλλίδης Γρηγόρης και Συρά Σοφία και από τη Δευτέρα η Παναγιωτίδου  Κική και Βορδού Ευαγγελία.  Την Πρώτη Τάξη εκπροσώπησε μετά από κλήρωση η Δερμετζή Δήμητρα.

Η χορωδία μας, όπως και κάθε χρόνο, συνοδευόμενη από την ορχήστρα, μας έβαλε στο κλίμα της ημέρας με πολλά και ωραία τραγούδια υπό την καθοδήγηση της Ιορδανίδου Σοφίας.   Διαβάστηκε, επίσης, το χρονικό των ημερών εκείνων του 1940 πλαισιωμένο από αρκετά ποιήματα.  Η γιορτή μας έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Από τη μαθήτρια της Γ΄ Τάξης Κώστογλου Ανθή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης